RBC kampioen 5e klasse C

14-04-2013

(Bron: RBCfans.nl)
RBC heeft vandaag het kampioenschap in de Vijfde Klasse C binnengehaald. Op bezoek bij SVC uit Standdaarbuiten werd met 0-1 gewonnen door een rake kopbal van Ivo Vergouwen.

Nadat vorige week promotie al was veilig gesteld, moest vandaag de kers op de spreekwoordelijke taart worden geplaatst. De supportersvereniging zette een bus in, waarmee de selectie en een schare trouwe supporters, afreisde naar Standdaarbuiten. Daarnaast wisten veel oranje-witten sportpark Hamel met eigen vervoer te bereiken met slechts één doel voor ogen: de titel in 5C!

Bij het opkomen van het veld werden de Roosendalers verwelkomd met vuurwerk en gezang. Ook de zon liet zich voor de eerste maal dit jaar van haar goede kant zien. Hiermee leken alle ingrediënten voor een leuke voetbalmiddag voorhanden.

In het begin van de wedstrijd waren de kansen voor RBC schaars. De thuisploeg kreeg enkele kansjes maar vond steeds een attente Arthur van den Broek op haar weg. Halverwege de eerste helft kwam een speler van SVC wild in op Mark van der Wegen. De toegekende vrije trap werd door El Allaoui in de zestien geslingerd. Aanvoerder Ivo Vergouwen wist hier wel raad mee. Zijn kopbal belandde tegen het net, 0-1. De mannen uit Standdaarbuiten, die nog volop in de race zijn voor promotie, deden er een schepje bovenop. Ze leken beloond te worden maar hun treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Van de tweede helft herinneren we ons vooral het goede weer (weliswaar met veel wind) en de sfeer onder de supporters. Het voetbal was niet best. RBC laat heel het jaar al zien een kleine voorsprong perfect te kunnen verdedigen en SVC was onmachtig. De beste kans in de tweede helft was voor RBC. Kort voor het einde van de wedstrijd tikte Wiebe de Kok een vrije trap van Redouane El Allaoui tegen de paal.

Na het laatste fluitsignaal kon het gewenste feestje gevierd worden. Oranje vuurwerk, zingende supporters en een heuse kampioenschaal zorgden voor een mooie apotheose. Een feestje dat later op de Oude Markt werd voortgezet. Inclusief een balkonscene met zingende en juichende supporters.

SVC-RBC 0-1 (0-1)
0-1 Vergouwen

Opstelling RBC
Arthur van den Broek; Arman Grigorian (Zakaria ben Slimane), Dennis Voermans, David van Kiel, Nicky Maas; Edgar Wong, Mark van der Wegen, Ivo Vergouwen; Nick Smit (Wiebe de Kok), Anour el Khassim (Joël van Meer), Redouane el Allaoui.