RBC met 2-5 onderuit tegen WDS '19

06-04-2014

Roosendaal, 6 april 2014. RBC verloor in eigen stadion van WDS '19. De koploper in de derde periodestand won, zoals gebruikelijk tussen beide clubs, in een doelpuntrijke wedstrijd met 2-5.

WDS '19 nam een 0-2 voorsprong door Abdul Avci en Martijn Vermolen, waarna Ivo Vergouwen de aansluitingstreffer binnenkopte uit een voorzet van Redouan El Allaoui. 1-2 was ook de ruststand. De tweede helft was nog maar een paar minuten oud, toen WDS '19 de voorsprong vergrootte naar 1-3 door wederom Abdul Avci. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld, want RBC kwam via een penalty van Mike Magielse terug tot 2-3 (zie foto). De Roosendalers drukten WDS '19 achteruit, maar kwamen niet tot de gelijkmaker. Trainer-coach Erwin van der Woerdt bracht in de slotfase nog een extra aanvaller in het veld, maar de Bredanaars profiteerden van de risico's die RBC nam. Vijf minuten voor het eind besliste Abdul Avci met zijn derde treffer de wedstrijd: 2-4. In de laatste minuut bracht Bayram Avci de stand zelfs nog op 2-5 uit een vrije trap.

Door de nederlaag zakt RBC twee plaatsen op de ranglijst en staat nu op de achtste positie. Volgende week speelt RBC de uitwedstrijd tegen Barça, dat RBC vandaag passeerde op de ranglijst, door met 2-3 bij Chaam te winnen.

Overigens werden vandaag tijdens de wedstrijd opnamen gemaakt door de tv zenders FOX en ZuidWest TV voor een reportage over RBC. De reportage van FOX wordt morgen om 18.00 uur uitgezonden in het programma FOX Sport Centraal en wordt herhaald om 23.15 uur. De reportage van ZuidWest TV wordt op 16 april uitgezonden in het programma ZuidWest Sport. De uitzending begint om 10.00 uur en wordt die dag elk uur herhaald.