Yoeri van Wingerden nieuwe doelman

11-06-2024

ROOSENDAAL - Niet Roy de Weert maar Yoeri van Wingerden wordt de doelverdediger naast Angelo Mathilda komend seizoen binnen het 1e elftal van RBC. De Weert heeft er alsnog voor gekozen zijn heil bij een andere club te zoeken. Hierdoor heeft RBC, vanwege de op 15 juni eindigende overschrijvingsperiode, erg snel moeten handelen, maar Van Wingerden weten te overtuigen de stap naar RBC te maken.

Van Wingerden is 30 jaar en afkomstig van Klundert, alwaar hij meer dan 300 wedstrijden in het 1e elftal keepte. Hij debuteerde voor Klundert in 2012 in een uitwedstrijd tegen WNC. Dit seizoen had Van Wingerden besloten wegens omstandigheden een jaartje niet te spelen. Hij heeft echter wel doorgetraind bij zaterdag derdeklasser Internos.

Van Wingerden is blij met zijn kans bij RBC, maar keepte al eerder in het Atik Stadion. "Ja, dat klopt," lacht de doelman. "In de C-tjes was ik nog maar net begonnen met keepen en mochten wij met Klundert meedoen aan de shoot outs in de rust van een wedstrijd van RBC. Stond ik daar voor volle tribunes. Maar we wonnen wel!"

Bestuurslid voetbaltechnische zaken Jean-Paul Nuijten: "Vorig seizoen waren wij al in onderhandeling met Yoeri. Toen is een overstap er echter niet van gekomen. Afgelopen week hebben we wederom contact met hem gezocht en was Yoeri direct enthousiast om met ons in gesprek te gaan. We zijn er gelukkig snel uitgekomen en Yoeri heeft de ambitie om in ons project te stappen. Yoeri zal samen met Angelo een eerlijke concurrentiestrijd aangaan komend seizoen".