RBC eenvoudig langs TSC

19-05-2024
De vertrekkende Anwar Tarfit en Randy Elst kijken naar de onthulling van hun heldendoek. Zij zijn voor altijd 'Helden van RBC' (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC heeft de competitie na twee weken vrijaf weer goed opgepakt. In het eigen Atik Stadion werd het 3-0 voor de ploeg van trainer-coach Mark Klippel. Daarmee blijft de club ongeslagen en kan het volgende week tegen nummer twee WNC die ongeslagen status definitief maken door ook in dat duel minimaal een punt te pakken.

Bij RBC ontbraken enkele spelers. Daardoor moest er ietwat geschoven worden. Daarentegen was de terugkeer van Marwin Reuvers wel goed nieuws. Hij kreeg – na zijn optreden afgelopen dinsdag tegen Roosendaal (0-2 verlies) direct een basisplek. “Hij had geen reactie gekregen op dat duel en kon dus direct starten,” zo stelde Klippel na afloop. Op de rechtsbuitenpositie kreeg Anwar Tarfit een basisplek, die aan zijn laatste thuisduel begon bij RBC. Datzelfde gold voor Randy Elst. Hij begon op de bank en kwam er in de tweede helft in.

RBC verloor dinsdag van tweedeklasser Roosendaal en het was even afwachten of de thuisploeg nog gas zou geven om de laatste twee competitieduels goed af te sluiten. Dat antwoord kwam na ruim twintig minuten. Moustafa Mohammad kwam naar binnen en schoot in de verre hoek raak. Daarvoor was Jens Wirix al dichtbij, maar hij kon niet afwerken na goed voorbereidend werk van Assim Said en Tarfit. Tien minuten later was Jens Wirix wel trefzeker. In de tweede helft prikte hij er nogmaals eentje bij en heeft nu 27 competitietreffers achter zijn naam staan. TSC gaf niet echt blijk dat het nog streed om uit de gevarenzone te komen van de competitie. Eenmaal was de ploeg uit Oosterhout dichtbij, toen via een vrije trap de bal op de bovenkant van de lat terecht kwam.

Na afloop werd er afscheid genomen van Randy Elst en Anwar Tarfit. Bij opkomst waren al twee prachtige doeken te zien vanaf de VoltaSide met de tekst: 'Voor altijd RBC' en na afloop werd een heldendoek onthuld, waardoor beide spelers ook in de toekomst voor altijd aanwezig zijn. Elst gaat zijn loopbaan vervolgen bij stadsgenoot Roosendaal, waar Tarfit zijn weg vervolgd bij SC Kruisland. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

RBC – TSC 3-0 (2-0)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Assim Said, Glaucio Ventura Tiago, Vincent van Hoof (Anass el Gamali), Sander Wirix; Marwin Reuvers (Harald Baartmans), Rhomar Boudzra, Jens Wirix (Randy Elst); Anwar Tarfit (Randy Elst), Tom de Bonte (Emile Linkers), Moustafa Mohammad (Zé Lucas)

Scoreverloop: 22' Moustafa Mohammad 1-0; 34' Jens Wirix 2-0; 56' Jens Wirix 3-0

Scheidsrechter: M.M. de Witte

Aantal toeschouwers: 540