RBC neemt gretigheid van Chaam mee tegen WDS

04-04-2014

 

Roosendaal, 4 april 2014. De komende tegenstander in het Herstaco Stadion is WDS '19. De 'Oude dame van Breda' is voor het heropgerichte RBC inmiddels een oude bekende aan het worden. Vorig seizoen in de 5e klasse kwamen beide teams elkaar namelijk al tegen. In Breda won RBC met 4-6, in Wouwse Plantage werd het 2-2. Omdat WDS '19 als derde eindigde, promoveerde het met RBC mee naar de 4e klasse.

De Bredanaars staan daar waar RBC nu eigenlijk had willen staan, namelijk op de eerste plaats in de derde periodestand. WDS '19 wist van de vier wedstrijden in deze periode er maar liefst drie te winnen en één gelijk te spelen. Die leverden niet alleen de koppositie op, maar tevens liep de ploeg weg bij de degradatieplaatsen, waar het bij aanvang van de derde periode nog bivakeerde.

RBC wist afgelopen zondag pas de eerste overwinning te boeken in de derde periode. Het versloeg Chaam op eigen terrein met 3-4. Trainer-coach Erwin van der Woerdt kijkt met genoegen nog even terug naar die wedstrijd: "Complimenten aan de groep voor de wedstrijd tegen Chaam. Complimenten voor de strijd die we hebben geleverd, complimenten voor de goals die we hebben gemaakt en complimenten voor het vertoonde veldspel en het karakter dat is getoond. Het was namelijk geen gemakkelijke wedstrijd. We begonnen erg goed, maar na vier minuten keken we al weer tegen een achterstand aan. Binnen de minuut maakten we de gelijkmaker, maar opnieuw zat het tegen doordat we een penalty moesten incasseren. Maar er zat een onverzettelijkheid in de groep die ik al enkele weken niet had gezien. Er werd gestreden en geknokt om elke bal en we wonnen alle duels. Maakten een fantastische tweede goal, door vanuit een onderschepping op het middenveld, in een aanval over vijf schijven één raken, af te ronden. En dan is het als technische staf genieten aan de kant. Uiteindelijk moeten we het de tweede helft eerder afmaken en grotere afstand nemen, scoort Chaam nog en wordt het nog billenknijpen de laatste vijf minuten. Maar het waren drie dikverdiende en welkome punten waarin de groep heeft laten zien het seizoen waardig te willen afsluiten."

Nu de meeste spelers RBC volgend seizoen gaan verlaten, steekt Van der Woerdt op dit moment veel tijd in het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen: "Na het voor velen verrassende nieuws dat een groot gedeelte van de huidige selectie stopt aan het einde van het seizoen, zijn we inmiddels druk bezig met het formeren van een nieuwe selectie. Van de huidige selectie blijven er zes spelers en inmiddels hebben zes nieuwe spelers aangegeven komend seizoen graag voor RBC te willen spelen. Een drukke periode, waarbij we met de huidige selectie naar het einde van het seizoen werken, maar daarnaast ook continu met de langere termijn bezig zijn."

De huidige selectie heeft zich voorgenomen het seizoen op een waardige manier af te willen sluiten en is klaar voor de wedstrijd tegen WDS '19, waarvan het in Breda met 4-3 verloor. Van der Woerdt: "Afgelopen week was het heerlijk trainingsweer en dan heb ik moeite om te stoppen met trainen, zeker als er zo goed getraind wordt. Heerlijke trainingsvormen met veel momenten voor de goal, mooie acties, plezier, katachtige reddingen en goede duels. Die gretigheid van de trainingen en van de wedstrijd tegen Chaam moeten we meenemen naar zondag om tegen WDS '19 de drie punten weer in Roosendaal te houden."

Tegen WDS '19 kan Van der Woerdt eindelijk weer beschikken over Anouar el Khassim en Nick Smit, die hun schorsing van vier wedstrijden er op hebben zitten. Daar staat echter weer de schorsing van Dennis Voermans tegenover. "Qua opstelling zal er weer een en ander gewijzigd moeten worden, maar daar zijn we inmiddels aan gewend", aldus de RBC-trainer. Buiten de langdurig geblesseerden is iedereen fit.