RBC wint van Moerse Boys

28-04-2024
De 19-jarig Harald Baartmans viel goed in en maakte zijn debuut in het eerste elftal (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC blijft nog steeds ongeslagen in de competitie. De ploeg van trainer-coach Mark Klippel was in de streekderby met 3-0 te sterk voor Moerse Boys. 

RBC was flink gewijzigd ten opzichte van de afgelopen weken. Dit was mede doordat er flink wat blessures waren. Achterin vormden Vincent van Hoof (net terug van blessure) en Anass el Gamali het centrum. Op de flanken werden zij ondersteund door Assim Said op rechts en op links door Nezar Berdai. Het middenveld bestond uit Sander Wirix, Rhomar Boudzra en Jens Wirix. In de punt Tom de Bonte die op zijn beurt de vleugelspelers Jay-Jay Meierdres en Anwar Tarfit ter beschikking kreeg.

In het begin was het wat zoeken voor RBC door de vele wisselingen. Moerse Boys, dat nog druk bezig is om uit de onderste regionen te geraken, kon niet echt wat inbrengen in het duel. De thuisploeg kreeg wel voldoende kansen om de score te openen. Zo was El Gamali dichtbij met een kopbal, Tarfit schoot in kansrijke positie recht op de keeper en De Bonte kreeg een grote kans om de score te openen, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Even later was hij nogmaals dichtbij toen hij op aangeven van Jens Wirix in kon schieten, maar zijn inzet ging ditmaal rakelings naast. Vlak voor rust was het dan wel raak. De doelman van de bezoekers kreeg een ogenschijnlijk makkelijk terugspeelbal, maar liet de bal los. Jens Wirix schoot in een moeilijke hoek raak, 1-0.

In de tweede helft liep RBC snel uit naar 2-0. Ditmaal was El Gamali wel trefzeker vanuit een hoekschop. Moerse Boys kreeg daarna de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar de inzet ging op de lat. Niet veel later gooide RBC Het duel in het slot met een rake treffer van opnieuw Jens Wirix. In de tweede helft debuteerde een RBC’er uit de jeugdopleiding. Harald Baartmans mocht ongeveer twintig minuten meedoen in het duel en was nog dichtbij een treffer, maar zijn inzet uit de tweede lijn was recht op de doelman af. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met Mark Klippel klik je hier.

RBC is nu drie weken vrij voor het weer een officieel duel gaat afwerken. De eerstvolgende competitiewedstrijd is thuis tegen TSC. Tussendoor speelt RBC Nog wel een oefenduel tegen Roosendaal op dinsdag 14 mei. 

RBC - Moerse Boys 3-0 (1-0)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Assim Said, Vincent van Hoof, Anass el Gamali, Nezar Berrdai (Harald Baartmans); Sander Wirix, Rhomar Boudzra, Jens Wirix; Anwar Tarfit (Jelte Pal), Tom de Bonte, Jay-Jay Meierdres (Moustafa Mohammad)

Hij scoorde vandaag wederom met het hoofd en daarom werd Anass el Gamali uitverkozen tot RBC-Voetbalshop Roosendaal Man of the Match. Hij kreeg de cheque uit handen van supporter Peter Snepvangers.

Scoreverloop: 41' Jens Wirix 1-0; 51' Anass el Gamali 2-0; 60' Jens Wirix 3-0

Scheidsrechter: Y. Kuipers

Aantal toeschouwers: 409