Verlies laagterecord Eredivisie

05-05-2024
(Foto: FCUpdate)

ROOSENDAAL - RBC betreurt het kwijtraken van het laagterecord van 9 punten in de Eredivisie. Eerder kreeg het Arnhemse Vitesse 18 punten in mindering en na de nederlaag van vanmiddag tegen FC Utrecht kan de scheidend Eredivisionist niet meer aan de 9 punten komen. Dit betekent dat RBC uit de boeken verdwijnt als slechtste ploeg ooit in een Eredivisieseizoen. Wel behoudt RBC, samen met Haarlem, het record voor minste Eredivisie-overwinningen in een seizoen (1).

"We hebben destijds hard gewerkt om dit record in handen te kunnen krijgen en hebben het op eigen kracht verdiend. Dat we het nu door een administratieve sanctie kwijtraken is wrang", aldus vicevoorzitter Eric Konings. Secretaris Paul Kuipers voegt toe: "We blijven ons dagelijks inspannen om met RBC samen hogerop te gaan en hopen in de toekomst ooit weer de kans te krijgen het record terug te pakken."

Uiteraard is RBC blij dat de licentie van Vitesse vooralsnog niet ingetrokken is. "We weten als geen ander hoe het is om je club te verliezen en wensen dat niemand toe", zegt Konings. "Wij waren met Veendam de laatste BVO's die uit het betaald voetbal moesten verdwijnen en wat ons betreft blijven we dat ook", besluit Kuipers.