Derby in Atik Stadion

25-04-2024

ROOSENDAAL - Komende zondag speelt RBC weer eens een derby in het Atik Stadion. Tegenstander is dan Moerse Boys.

Moerse Boys zit nog steeds in de degradatiezorgen. De ploeg van trainer Osman Erbas staat op de elfde plaats, maar SV TOP en VOAB, de nummers 12 en 13 (die rechtstreeks degraderen), staan daar alleen maar vanwege het betere doelsaldo van Moerse Boys. Ze hebben alle drie 16 punten. Het gat met TSC, dat op de veilige achtste plaats staat, bedraagt 11 punten. Moerse Boys heeft de punten dus hard nodig. Een aantal supporters van De Moer zullen hun ploeg met de fiets achterna reizen om ze in het Atik Stadion moreel te ondersteunen.

RBC zal echter zijn ongeslagen status willen behouden. Trainer-coach Mark Klippel, die deze week door de trainersvakbond VVON werd genomineerd voor de titel beste amateurtrainer van Nederland, zal het zondag moeten doen zonder Glaucio Ventura Tiago. De verdediger is geschorst naar aanleiding van zijn gele kaart tegen SC 't Zand. Dat was zijn vijfde dit seizoen waardoor hij 1 wedstrijd gedwongen moet toekijken.

De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Youri Kuipers uit Middelharnis.

De stadionpoorten gaan open om 13:00 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5, voor jeugd t/m 17 jaar en 65+ (op vertoon van ID) € 2,50. Deze zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion, maar vooraf ook online te bestellen. Klik daarvoor hier. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Parkeren op het stadionparkeerterrein is gratis.