Vertrek Zé Lucas

22-04-2024

ROOSENDAAL - Na twee seizoenen bij RBC gaat Zé Lucas volgend seizoen de oranjehemden verlaten. De technische leiding van RBC heeft besloten om de overeenkomst met Zè Lucas niet te verlengen.

“Dit seizoen was het voor Lucas door bepaalde oorzaken lastig om zich in een goed draaiend eerste elftal te spelen. Wel is hij heel belangrijk geweest in de momenten dat hij is ingevallen voor onze ploeg en heeft hij ook een zeer belangrijk aandeel gehad in de twee kampioenschappen waarbij hij deel uitmaakte van de selectie. Maar we zijn dankbaar dat we van zijn diensten gebruik hebben kunnen maken en wensen hem erg veel succes in de toekomst”, aldus bestuurslid technische zaken Jean-Paul Nuijten.

Zé Lucas, officieel Jose Lucas Caetano da Silva genaamd, begon zijn carrière in zijn geboortestad bij PSTC Londrina. Daar werd hij gescout door de topclub Fluminense uit Rio de Janeiro. In 2012 werd hij bij de U20 topscorer van Rio de Janeiro en kreeg in 2013 een contract. Hij speelde vervolgens drie seizoenen bij Fluminense en werd in die periode tussentijds verhuurd aan Botafogo en het Slowaakse STK Samorin. In 2016 vertrok Zé Lucas transfervrij naar het Poolse Stal Mielec en ging na een jaar, na een korte tussenstop bij het Braziliaanse AA Itararé, naar Malta. Daar speelde hij achtereenvolgens voor Quormi FC, Zebbug Rangers, Piéta Hotspurs en FC Swieqi United. Voor de liefde kwam hij naar Nederland en belandde bij RBC. Hij speelde in totaal 31 wedstrijden voor de oranjehemden en scoorde daarin 12 goals. Zijn winnende goal tegen Halsteren uit voor de beker staat nog bij iedere RBC-supporter op het netvlies.