RBC gaat voor tweede achtereenvolgend kampioenschap

04-04-2024

ROOSENDAAL - Komend weekend kan RBC het tweede achtereenvolgende kampioenschap gaan behalen. Na de titel in de Tweede Klasse vorig seizoen, kunnen de oranjehemden zich nu tot kampioenen laten kronen in de Eerste Klasse en daarmee promotie naar de Vierde Divisie afdwingen. Dat kan zondag gebeuren in 's-Hertogenbosch door te winnen van Emplina. Mocht concurrent WNC zaterdag verliezen van Moerse Boys, dan wordt RBC kampioen zonder zelf te spelen. Als WNC de punten deelt met Moerse Boys, dan volstaat voor RBC ook een gelijkspel om kampioen te worden.

Tegenstander Emplina draait een prima seizoen. De ploeg van trainer Anthony Lurling promoveerde vorig jaar net als RBC vanuit de Tweede Klasse en vinden we momenteel terug op de derde plaats. Deze positie is van belang omdat die bij promotie van RBC recht geeft op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Vierde Divisie. Afgelopen weekend was Emplina vrij. De week daarvoor speelden de geel-blauwen 1-1 gelijk bij Sparta'25.

In de heenwedstrijd in Roosendaal sloot RBC de topper tegen Emplina winnend af. In het Atik Stadion werd het uiteindelijk 3-0. Tegen het einde van de eerste helft kreeg de ploeg uit 's-Hertogenbosch een flinke tik te verwerken toen het met tien man verder moest. Het was uiteindelijk Zé Lucas die de ban brak. Moustafa Mohammad en Jens Wirix waren de andere doelpuntenmakers. 

RBC weet sinds tweede paasdag ook weer wat verliezen is. De kwartfinale tegen vierdedivisionist Heerjansdam werd met 1-0 verloren, gezien het veldspel een tegenstander waarvan RBC negen van de tien keer zou winnen. Althans dat was de lezing van de voorzitter van Heerjansdam. Dat impliceert echter dat het in voetbal geen zekerheid is dat er gewonnen wordt als je het betere van het spel hebt. Met dat in het achterhoofd zal RBC dan ook afreizen naar 's-Hertogenbosch. De mannen van trainer-coach Mark Klippel zullen zich geen tweede keer een dergelijk scenario willen laten overkomen. En zeker niet nu het kampioenschap en promotie voor het grijpen ligt. Klippel kan zondag in ieder geval weer een beroep doen op Sander Wirix. Hij komt terug van een schorsing.

De wedstrijd staat zondag onder arbitrale leiding van scheidsrechter Soerish Ramcharan uit Den Haag en de assistent scheidsrechters Michael Hoeksma uit Landgraaf en Bart Wilbers uit Valkenswaard.

Net als tweede paasdag zullen er veel RBC-supporters afreizen naar 's-Hertogenbosch om RBC massaal te steunen in de strijd om de titel. Tegen Heerjansdam werden de oranjehemden gesteund door zo'n 400 supporters. Ook tegen Emplina zal RBC zich gesteund weten door een grote schare fans. Voorafgaand aan het vertrek en bij terugkomst van de bussen in Roosendaal is het supporterscafé geopend.