De titel komt er aan

24-03-2024

ROOSENDAAL - RBC kan na volgende week het kampioenschap binnen gaan halen. Vandaag won het met 3-0 van EFC en was het afhankelijk van de uitslagen bij WNC en Emplina of het vandaag al kon. WNC won gistermiddag haar wedstrijd tegen SC ’t Zand, waardoor de kampioenskansen al verkeken waren. Door de overwinning van vandaag kan RBC over twee weken tegen Emplina kampioen worden in de Brabantse hoofdstad. Mocht WNC de dag er voor al punten verspelen dan is RBC op dat moment al kampioen.

Bij RBC waren enkele wijzigingen doorgevoerd in het elftal. Marwin Reuvers (lies) en Jordi Ewanena konden niet spelen nadat zij geblesseerd waren geraakt op de donderdagtraining. Jelte Pal was daarentegen wel weer speelgerechtigd en die kreeg ook meteen een basisplek. Op het middenveld was er een plekje ingeruimd voor Anass el Gamali. Brandweer Sander Wirix werd gedirigeerd naar de linkerflank. 

Moustafa Mohammad schiet RBC naar een 2-0 voorsprong tegen EFC (Foto: Arthur Verbraak).

Door de vele wisselingen begon RBC niet heel sterk aan het duel. Het was vooral zoeken. Daarentegen creëerde RBC wel enkele kansen. Pal was als eerste gevaarlijk met een schot voorlangs en halverwege het eerste bedrijf scoorde Jens Wirix, maar zijn goal werd afgekeurd en even later werd weer een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was het wel raak. Sander Wirix bracht de bal in, Jens Wirix rondde netjes in de hoek af, 1-0. Vlak voor rust dook Moustafa Mohammad nog op, met een hard schot vanuit de tweede lijn kon de keeper nog net de bal over tikken.

In de tweede helft kwam RBC sterker uit de kleedkamer en kreeg het ook veel kansen om de score snel en groot uit te bouwen. Mohammad bracht de oranje-witten nog snel naar 2-0, maar daarvoor was diezelfde Mohammad al dichtbij en Jens Wirix zag zijn inzet voorlangs gaan. Tussendoor kwam EFC ook enkele keren gevaarlijk voor de goal van Roy de Weert. De eerste inzet werd gestopt en even daarna was de ploeg uit Eersel weer dichtbij toen een schot net langs de verkeerde kant van de paal ging.  Het was opletten geblazen voor RBC dat legio ruimte kreeg, maar de ene na de andere kans langs het doel of over schoot. Vlak voor het einde was het de ingevallen Zé Lucas die raak kon tikken na een voorzet van de ingevallen Jay-Jay Meierdres. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Sander Wirix werd uitverkozen tot RBC-Voetbalshop Roosendaal Man of the Match. Hij ontving de cheque uit handen van Bart van de Casteel van wedstrijdsponsor Adoptimizr.

RBC komt volgende week niet in competitieverband in actie. Het speelt op maandag tweede paasdag de kwartfinale van de districtsbeker op bezoek bij Heerjansdam, een club uit de Vierde Divisie. Bij winst in dat duel mag RBC volgend jaar meedoen aan de eerste kwalificatieronde van de landelijke KNVB Beker. Die week erop speelt RBC in de Brabantse hoofdstad. WNC komt in die competitieweek al in actie op zaterdag tegen Moerse Boys. Verliest WNC dat duel, dan is RBC al kampioen.

RBC – EFC 3-0 (1-0)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Glaucio Ventura Tiago, Perry Bierkens, Vincent van Hoof, Sander Wirix; Rhomar Boudzra, Anass el Gamali (Assim Said), Jens Wirix; Jelte Pal (Zé Lucas), Tom de Bonte (Jay-Jay Meierdres), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 30' Jens Wirix 1-0; 56' Moustafa Mohammad 2-0, 90' Zé Lucas 3-0

Scheidsrechter: T. Schelsema

Aantal toeschouwers: 721