RBC wint eenvoudig in Tilburg en neemt voorschot op kampioenschap

17-03-2024

TILBURG - RBC heeft goede zaken gedaan in Tilburg. Op bezoek bij Sarto - waar alleen Almkerk dit jaar wist te winnen (1-5) - won de ploeg van trainer-coach Mark Klippel vrij eenvoudig van de thuisploeg. Na een klein kwartier stond het al 0-2 en vlak voor het rustsignaal werd het nog 0-3.

In de basisopstelling was een plek ingeruimd voor Marwin Reuvers. Sander Wirix begon daardoor als rechtsback. Perry Bierkens werd vanwege zijn blessure vervangen door Vincent van Hoof. Het veld was niet al te best en sommige RBC-spelers hadden moeite om de bal onder controle te krijgen, maar de eerste kans was wel meteen raak. Mohammad kwam vanaf rechts naar binnen, vuurde een pegel af waarna de keeper de bal niet goed kon verwerken. Tom de Bonte stond op de goede plaats en tekende voor de 0-1. Daarna was De Bonte weer dichtbij. Een goede aanval via Mohammad en Ewanena kwam bij De Bonte terecht, maar ditmaal ging zijn inzet tegen de deklat.

Van Hoof - die vorige week trefzeker was met het hoofd en een punt wist te redden tegen Erp - ging nu achter een vrije trap staan en schoot in de korte hoek raak. Daarna kreeg RBC nog enkele kansen op de derde treffer. De Bonte was dichtbij met het hoofd, Jay-Jay Meierdres zijn schot werd gekeerd en nogmaals De Bonte zag een schot hoog over gaan. Vlak voor rust was het dan wel raak. Mohammad zette goed door, kwam het strafschopgebied binnen, omspeelde de keeper en legde de bal netjes in de korte hoek binnen.

Het derde doelpunt is in de maak. Moustafa Mohammad zet goed door en komt het strafschopgebied binnen. Hij zal de keeper omspelen en de bal netjes in de korte hoek binnen gaan schieten (Foto: Arthur Verbraak).

In de tweede helft gebeurde er niet veel meer. Sarto kreeg nog wel een ultieme kans om terug in de wedstrijd te komen, maar alleen voor doelman Roy de Weert faalde de aanvaller. Zijn lob kon gestopt worden door De Weert. Mohammad was halverwege de tweede helft nog dichtbij met een gekruld schot, dat net voorlangs zeilde en Van Hoof ging in de absolute slotfase weer achter een vrije trap staan, maar ditmaal ging de bal voorlangs. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer-coach Mark Klippel klik je hier.

Door de overwinning van RBC blijft het gat met WNC zestien punten. Volgende week zou al beslag op de titel gelegd kunnen worden, maar dan moeten WNC en Emplina wel punten laten liggen door een verliespartij (WNC) en een gelijkspel (Emplina).

Sarto - RBC 0-3 (0-3)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Sander Wirix, Glaucio Ventura Tiago, Vincent van Hoof, Jordi Ewanena (Assim Said); Marwin Reuvers (Anass el Gamali), Rhomar Boudzra (Sietse Sebregts), Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres (Anwar Tarfit), Tom de Bonte (Zé Lucas), Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 8' Tom de Bonte 0-1; 12' Vincent van Hoof 0-2; 45' Moustafa Mohammad 0-3

Scheidsrechter: S.A.T.G. Claassen