RBC gehavend tegen Erp

05-03-2024

ROOSENDAAL - Komende zondag speelt RBC een thuiswedstrijd tegen Erp. Trainer-coach Mark Klippel zal zijn basiself in ieder geval op twee plaatsen moeten wijzigen. Jelte Pal (2 wedstrijden) en Marwin Reuvers (1 wedstrijd) zijn namelijk geschorst naar aanleiding van hun rode kaarten afgelopen zaterdag tegen Almkerk.

Ondanks dat de oranjehemden het grootste deel van de wedstrijd met tien man tegen Almkerk speelden en op het laatst met negen, werd er toch met 0-1 gewonnen. Daardoor bleef RBC op koers voor het kampioenschap.

Die koers zal zondag ten koste moeten gaan van Erp. De ploeg van trainer Theo van Geffen speelde zondag 0-0 gelijk in de derby tegen Sparta'25. Daar schoten de blauw-witten weinig mee op in hun strijd tegen degradatie. Erp verliet wel de laatste plaats ten koste van VOAB, maar staat nog zeven punten verwijderd van de veilige achtste plaats.

In de heenwedstrijd in oktober bleef het lang 0-0 in Erp en bleven grote kansen uit, totdat Emile Linkers inviel. Dat bracht het nodige vuur en binnen een mum van tijd stond de 0-2 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd staat zondagmiddag onder arbitrale leiding van scheidsrechter Kyle Hoeveler uit Elsloo en de assistent scheidsrechters Jasper Langerak uit Papendrecht en Luc Scheijven uit Nederweert.

De poorten van het Atik Stadion gaan open om 13:00 uur. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5, voor jeugd t/m 17 jaar en 65+ (op vertoon van ID) € 2,50. Deze zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion, maar vooraf ook online te bestellen. Klik daarvoor hier. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Parkeren op het stadionparkeerterrein is gratis.