RBC naar Beek en Donk

23-02-2024

ROOSENDAAL - Na 44 jaar reist RBC weer eens af naar Beek en Donk voor een uitwedstrijd tegen Sparta'25. Ook toen speelden beide ploegen in de Eerste Klasse E. Destijds eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. De enige RBC-goal werd gescoord door Gerrie Voets.

Sparta'25 vinden we momenteel terug op de zevende plaats. Afgelopen weekend kwamen de groen-witten niet in actie omdat hun thuiswedstrijd tegen VOAB werd afgelast. In de week voor carnaval verspeelde de ploeg van trainer Jurgen van Wanrooij een 0-3 voorsprong bij Almkerk. In blessuretijd moest Sparta'25 alsnog een 3-3 gelijkspel toestaan.

RBC kwam afgelopen zondag wel in actie, maar niet voor de competitie. Daardoor was Emplina in de gelegenheid om de achterstand op RBC te verkleinen tot 15 punten. Zij wonnen in blessuretijd met 1-0 van SC 't Zand.

In de heenwedstrijd tegen Sparta'25 trakteerde RBC het publiek in het Atik Stadion op een fantastische middag. De ploeg van trainer Mark Klippel won met 6-0. Door de overwinning en de gunstige resultaten elders pakte RBC de koppositie om die tot op heden niet meer af te staan.

Met uitzondering van Randy Elst is bij RBC iedereen weer fit voor zondag. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wendy Gijsbers uit Eindhoven. De aftrap op Sportpark 't Heereind is om 14:00 uur.