RBC naar kwartfinale na grote winst op TSC

18-02-2024

ROOSENDAAL - RBC heeft na een zeer sterke tweede helft de kwartfinale van de districtsbeker weten te bereiken. Bij de rust zag het er juist uit dat het nog een hele kluif zou worden. De Roosendalers stonden op dat moment met 1-0 voor en hadden de hand vol aan de ploeg uit Oosterhout. In de tweede helft veranderde dat compleet en liep RBC uit naar een 6-1 overwinning.

Bij RBC was één wijziging toegepast. Vincent van Hoof begon in de basisopstelling, Marwin Reuvers begon op de bank. Glaucio Ventura Tiago startte daardoor als rechtsback en Sander Wirix verhuisde weer naar het middenveld.

De ingevallen Jelte Pal schiet ongenadig hard de 3-0 achter de TSC-doelman (Foto: Arthur Verbraak).

De wedstrijd was nog maar koud begonnen of Moustafa Mohammad liet zijn klasse zien. De buitenspeler nam een afgeslagen corner op de slof en zag zijn schot in de verre hoek in de winkelhaak eindigen. De voorsprong zorgde niet voor veel rust bij RBC. De ploeg had het zichtbaar lastig tegen TSC, dat zich veelvuldig op de helft van RBC liet zien. Een kopbal uit een corner ging naast, en even later moest Roy de Weert handelend optreden op een schot van de bezoekers. Aan de andere kant was Jay-Jay Meierdres nog dichtbij met een schot uit de tweede lijn en Tom de Bonte zag zijn kopbal uit een corner voorlangs gaan. Tegen het einde van de eerste helft had Jens Wirix de 2-0 op de schoen, maar de voorzet van Meierdres kon hij niet binnen tikken.

Jelte Pal scoorde twee keer en werd uitverkozen tot RBC - Voetbalshop Roosendaal Man of the Match. Hij kreeg de cheque uitgereikt door RBC's erelid Pierre van Oosterhout.

In de tweede helft greep hoofdtrainer Mark Klippel meteen in. Jelte Pal en Marwin Reuvers kwamen in het veld. Dat zorgde eigenlijk direct voor meer gevaar. Een doelpunt van Ventura Tiago werd nog afgekeurd vanwege vermeend hands, maar even later zat de keeper mis na een genomen hoekschop van Mohammad en eerstgenoemde zag de bal in eigen doel belanden. Daarna schoot Pal na een goede voorzet van De Bonte raak en even later was het De Bonte zelf die zijn naam op het scorebord bracht. Jens Wirix bracht de stand naar 5-0 en daarna was het de beurt aan Pal die vernietigend uithaalde, 6-0. In de slotfase deed TSC nog wat terug, 6-1. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

In de kwartfinale treft RBC Heersjandam of Halsteren. Beide komen uit in de Vierde Divisie. RBC speelt sowieso een uitduel. De winnaar van de kwartfinale plaatst zich voor het hoofdtoernooi komend seizoen. RBC mist dan sowieso Sander Wirix. Door zijn gele kaart is hij geschorst.

RBC - TSC 6-1 (1-0)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Glaucio Ventura Tiago, Perry Bierkens (Rhomar Boudzra), Vincent van Hoof, Jordi Ewanena; Anass el Gamali, Sander Wirix (Marwin Reuvers), Jens Wirix (Emile Linkers); Moustafa Mohammad (Anwar Tarfit), Tom de Bonte, Jay-Jay Meierdres (Jelte Pal)

Scoreverloop: 3' Moustafa Mohammad 1-0; 47' Moustafa Mohammad 2-0; 55' Jelte Pal 3-0; 59' Tom de Bonte 4-0; 69' Jens Wirix 5-0; 85' Jelte Pal 6-0; 90' Yassin Ben Messaoud 6-1

Scheidsrechter: A. Hilgersom