Aart Veldhof hervat carrière bij RBC

05-02-2024

ROOSENDAAL - Aart Veldhof, oud speler van Baronie en Kloetinge, hervat zijn carrière volgend seizoen bij RBC. De 30-jarige middenvelder stopte aan het eind van vorig seizoen bij Baronie, maar wil weer aan de bak.

Veldhof dacht met handhaving in de Derde Divisie zijn laatste kunstje te hebben gedaan met Baronie. "Ja klopt", zegt de geboren Zeeuw. "Na elf jaar Kloetinge en Baronie was ik eigenlijk een beetje voetbalmoe. Ik wilde meer tijd voor mezelf, mijn familie en vrienden. Gewoon eens wat anders doen in het weekend, vaker op vakantie." Toch kreeg Veldhof vrij snel spijt van zijn beslissing. "Ja, na een paar maanden begon het eigenlijk al weer snel te kriebelen hahaha. Weet je, ik bleek de kleedkamerhumor te missen, de trainingen, gewoon het hele teamproces om met zijn allen naar een bepaald doel te werken. Wat dat betreft is RBC een perfecte kans voor me. De club heeft een bepaald doel en het lijkt me gewoon supergaaf om daar zo goed mogelijk mijn steentje aan bij te kunnen dragen." Ondanks een voetballoos jaar, zal het conditioneel voor Veldhof geen enkel probleem zijn om aan te haken. "Nee joh, ik ben gewoon in training gebleven. Ik heb in oktober de Kustmarathon nog gelopen en in mei loop ik de marathon van Breda. Dus met mijn conditie is helemaal niks mis."

Veldhof doorliep de gehele jeugdopleiding van Kloetinge en debuteerde op 19-jarige leeftijd in het eerste elftal dat toen in de Hoofdklasse uitkwam. Vier jaar later verkaste hij vanwege zijn studie naar Breda en stapte over naar Baronie. In zijn eerste seizoen pakte hij met de groen-witten de titel in de Eerste Klasse. Daarna klopte hij met de Baronnen vijf jaar lang op de deur van de Derde Divisie, die uiteindelijk twee seizoenen geleden werd bereikt. En waarin Baronie zich vorig seizoen met Veldhof via de nacompetitie wist te handhaven.

Maar volgend seizoen trekt Veldhof dus het oranje-wit van RBC aan. En zo gaat het er dan toch eindelijk een keer van komen. "Ja, beter laat dan ooit," lacht Veldhof. "Toen ik namelijk in de D-tjes speelde, werd ik door RBC gescout. En na een aantal stagetrainingen kreeg ik te horen dat ik mocht blijven. Maar uiteindelijk besloot ik toen toch om bij Kloetinge te blijven. Daar heb ik nooit geen spijt van gehad, maar ik kijk er naar uit om komend jaar wel voor RBC te spelen."