Thierry Aarts naar RBC

27-03-2014

 

Roosendaal, 27 maart 2014. Thierry Aarts speelt volgend seizoen bij RBC. De 31-jarige doelman komt over van zaterdag 1e klasser Klundert.

Thierry Aarts is een kind van Kalsdonk. Geboren in de Röntgenstraat, zette hij zijn eerste stappen op een voetbalveld bij RBC op De Luiten. Hij komt uit een echte RBC-familie. Ook zijn opa, zijn vader en zijn broer speelden voor RBC. Albert Jurgens is een oom van hem.

In de D-pupillen kreeg Aarts te horen dat hij te klein was voor keeper en moest tot zijn verdriet de RBC voetbalopleiding verlaten. "Dat was balen ja, vooral omdat ik uiteindelijk groter werd dan de toenmalige keeper die wel mocht blijven", aldus een lachende Aarts. Daarop vertrok hij naar BSC. Drie jaar later stapte hij over naar Excelsior Essen. Op 22-jarige leeftijd belandde hij bij Klundert, waar hij acht seizoenen zou blijven. Met Aarts in het doel promoveerde Klundert van de 3e naar de 1e klasse. Dit seizoen raakte hij zijn plaats onder de lat kwijt bij de Westhoekers. "Mijn zoontje werd zeven weken te vroeg geboren, waardoor ik elke dag in het ziekenhuis zat. En dat viel precies in de voorbereidingsfase. Ik zei tegen de trainer dat mijn prioriteiten nu even ergens anders lagen. De tweede keeper pakte zijn kans, deed het goed en bleef staan", aldus Aarts, die overigens nog steeds in Roosendaal woont.

Volgend seizoen keert Aarts dus terug bij RBC. Voor Aarts is daarmee de cirkel rond. Het kind van Kalsdonk is weer thuis.