RBC in vrieskou langs FC Dordrecht O21

09-01-2024
Voor rust werd het 1-1. Na een pass dwars door het centrum kon Moustafa Mohammad de stand gelijk trekken (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC heeft haar abonnement op overwinningen doorgetrokken. Ook het eerste duel in 2024 werd winnend afgesloten. In een oefenduel met FC Dordrecht O21 werd er met 3-2 gewonnen in het Atik Stadion.

Het was wel even schrikken toen de bezoekers de leiding namen in het stadion. In de eerste kans die zij kregen in het duel was het raak. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel kwam dit seizoen nog niet op achterstand vanaf de stand 0-0. Wel kwam Beek Vooruit in de groepsfase van de beker destijds in de tweede helft op een 2-3 voorsprong. Dat was zes maanden geleden. Voor de openingsgoal van de Schapenkoppen, had RBC al moeten scoren. Twee maal was Tom de Bonte dichtbij met een kopbal en Marwin Reuvers zag zijn schot uit de tweede lijn op de buitenkant van de paal belanden.

Voor rust werd het nog wel 1-1. Na een pass dwars door het centrum kon Moustafa Mohammad de stand nog gelijk trekken voor het tweede bedrijf (zie foto). Na enkele wissels in de rust kwam RBC al snel op voorsprong in de tweede helft. Emile Linkers had aan zijn eerste kans genoeg om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Jens Wirix wist zich daarna ook op het scorebord te krijgen. De Roosendalers kregen toen nog enkele kansen om de score verder uit te breiden onder andere via Rhomar Boudzra en Linkers, maar het was FC Dordrecht dat het weer spannend maakte door de aansluitingstreffer te maken.

Een kwartier voor tijd was er nog wel enige opwinding toen Jelte Pal na enkele jaren weer zijn officieuze debuut maakte in het RBC-shirt. Scoren deed hij niet, maar enkele acties waren veelbelovend voor de tweede seizoenshelft. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Door de overwinning op FC Dordrecht O21 zit de voorbereiding er alweer op. Aankomende zondag komt RBC in de beker in actie als het in de vierde ronde Hoeven treft.

RBC - FC Dordrecht O21 3-2 (1-1)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Sander Wirix, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Rhomar Boudzra, Marwin Reuvers, Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres, Tom de Bonte, Moustafa Mohammad

Scoreverloop: 30' teg. 0-1; 41' Moustafa Mohammad 1-1; 56' Emile Linkers 2-1; 63' Jens Wirix 3-1; 78' teg. 3-2

Scheidsrechter: D. Zwaanswijk