RBC pakt Unitas'30 nu wel en gaat door in de beker

17-12-2023
Unitas'30-doelman Jeroen Sebregts zit er verslagen bij na de 1-0 door Jordi Ewanena (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC heeft de vierde ronde van de districtsbeker bereikt. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel was met 3-0 te sterk voor Unitas'30, dat momenteel uitkomt in de Vierde Divisie. Twee maal eerder - waaronder vorig jaar - ging het mis in een knock out-fase tegen de club uit Etten-Leur, maar de derde maal was vandaag en ditmaal wist RBC aan het langste eind te trekken.

Bij RBC begonnen de gebruikelijke elf van de laatste weken aan het duel. In de voorbereiding wist de Roosendaalse ploeg te winnen van Unitas'30 (met 5-2), maar ditmaal ging het om de echte knikkers. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong toen Jordi Ewanena via de achterlijn werd weggestuurd. Door de benen van de keeper wist hij zijn eerste RBC-doelpunt te maken in de afgelopen anderhalf jaar dat hij het oranje-witte shirt draagt. Daarna kreeg RBC enkele kansen op meer. Jens Wirix zag een kopbal gepakt worden, Tom de Bonte schoot voorlangs en Moustafa Mohammad schoot vanuit de tweede lijn net over. Die laatste schoot enkele minuten later nogmaals en ditmaal hielp de paal bij het doelpunt, 2-0.

Vlak voor rust was Unitas'30 nog gevaarlijk. De ploeg uit Etten-Leur kopte een corner hard tegen de paal. Doelpunten vielen er niet meer voor de rust, wel was er nog een blessure bij doelman Roy de Weert. De goalie kreeg na het uitkomen een been tegen zijn hoofd, waarna het licht even uitging. "Ik was even weg en wist ook nadat ik er weer bij was niet meer wat er gebeurd was," zo stelde De Weert na afloop. Hij had na afloop geen pijn meer aan zijn hoofd. Gewisseld werd hij echter wel en doelman Matthias Deleij maakte zijn rentree.

In de tweede helft werd de marge al snel naar 3-0 gebracht toen Marwin Reuvers een afstandsschot promoveerde tot doelpunt. Daarna zakte RBC in, ruimte was er wel maar die werd niet altijd even goed benut. De ingevallen Emile Linkers was nog twee maal dichtbij, maar allebei zijn inzetten leidde niet tot een goal. De ingevallen Jay-Jay Meierdres leek in de absolute slotfase nog een treffer mee te pikken, maar zijn schot in de korte hoek werd nog net uit het doel geduwd. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Door de 3-0 overwinning op Unitas'30 bekert de Roosendaalse club door naar de vierde ronde. RBC sluit het kalenderjaar af zonder een enkele keer te verliezen. Alleen twee duels na het behaalde kampioenschap in de tweede seizoenshelft onder leiding van hoofdtrainer Ruud Pennings werden gelijk gespeeld (Coal 2-2) en Roosendaal (0-0) en onder leiding van huidig trainer Mark Klippel werd eenmaal gelijk gespeeld in de competitie tegen Almkerk (1-1).

RBC gaat met een voorsprong van elf punten de winterstop in. Na de winterstop staat er meteen een kraker op het programma. Dan komt huidig nummer twee WNC op bezoek.

Marwin Reuvers werd verkozen tot RBC-Voetbalshop Roosendaal Man of the Match. Hij kreeg de prijs uitgereikt door Carlos Casas Diaz van Tapas restaurant Pinxos

RBC - Unitas'30 3-0 (2-0)

Opstelling RBC: Roy de Weert (Matthias Deleij); Assim Said (Rhomar Boudzra), Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers, Sander Wirix, Jens Wirix; Anwar Tarfit (Jay-Jay Meierdres), Tom de Bonte (Emile Linkers), Moustafa Mohammad (Randy Elst)

Scoreverloop: 9' Jordi Ewanena 1-0; 32' Moustafa Mohammad 2-0; 49' Marwin Reuvers 3-0

Scheidsrechter: S.W.A.J. van Westing