RBC U12 pakt wederom drie punten

22-03-2014

Klundert, 22 maart 2014. Vandaag stond de wedstrijd Klundert D1 - RBC U12 op het programma. Gezien de resultaten van de afgelopen weken, waren we aan onze stand verplicht om in en tegen Klundert een goed resultaat te behalen, aangezien zij een plaats onder ons stonden. Toch begonnen we slordig aan de wedstrijd. Niet dat de tegenstander gevaarlijk werd, maar het was te onrustig en positioneel stonden we niet goed. Toch kwam de eerste grote kans op conto van RBC. Floran Sloof wist met een lange pass Ihab el Hamdaoui in stelling te brengen, helaas kwam zijn schot op de paal terrecht. Een minuut later was het wel raak, Jelte Pal had op rechts een goede actie, zijn voorzet kwam bij Ayman Abidi terrecht, maar zijn schot belandde op de lat. Echter uit de rebound kon Martijn Healy met een kopbal de keeper passeren: 0-1. In de 20e minuut was er weer reden tot feest. Ditmaal ontsnapte Dominique Polvorosa aan de buitenspelval en kon alleen op de keeper af en ronde in de verre hoek koelbloedig af: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Kort na rust kwam eigenlijk het enige gevaarlijke moment van Klundert. Dit kwam door toedoen van de RBC verdediging. De bal werd namelijk tekort teruggespeeld op de keeper, maar Stijn van Kinderen kon de bal nog net via de tegenstander wegwerken. Gelukkig ging voor ons de bal uit de rebound net naast het doel. RBC werd nog gevaarlijk na een afvallende corner, echter het schot van Ryan Makhout ging naast. Vervolgens bleven grote kansen uit en werden er stevige duels in het veld uitgevochten. In de allerlaatste minuut viel dan alsnog de 0-3, dit keer werden wij geholpen door Klundert. De keeper van Klundert kwam in botsing met zijn eigen verdediger waardoor Dominique Polvorosa de bal kon oppikken en zijn tweede doelpunt van de middag kon noteren. Kortom, wederom een verdiende overwinning waardoor we definitief aansluiting gevonden hebben met de middenmoot. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Hoeven D1, wat een naaste concurrent is in de stand, dus is er alles aan gelegen om dan een goed resultaat te behalen!