RBC wint stadsderby van BSC en bekert door

22-10-2023

ROOSENDAAL - RBC vervolgt zijn weg in het bekertoernooi door een 0-4 overwinning op bezoek bij BSC. De ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel bereikte die stand al in de eerste helft. In de tweede helft werd nog wel twee keer de paal en eenmaal de lat geraakt. In de eerste helft zag Jay-Jay Meierdres een geplaatst schot ook al uiteen spatten op de paal.

In het doel bij RBC Begon Roy de Weert. Achterin vormden Glaucio Ventura Tiago en Vincent van Hoof het centrum, zij werden op hun beurt geflankeerd door Assim Said en Jordi Ewanena. Marwin Reuvers, Sander Wirix en Jens Wirix begonnen samen op het middenveld en voorin in de punt startte Emile Linkers. De flanken werden bezet door Moustafa Mohammad en Meierdres.

Vlak voor de competitiestart had hoofdtrainer Klippel in een interview al aangegeven het bekertoernooi serieus te nemen. Dat bleek ook wel vandaag in de derby met BSC. Het krachtsverschil tussen beide clubs was vanaf het begin meteen zichtbaar. De handbalverdediging die BSC opvoerde was herkenbaar zoals RBC dat vaker ziet in de Eerste Klasse, alleen een stuk minder hecht. Die verdediging kon tevens niet op tegen het hoge tempo dat gevoerd werd door de oranje-witten. Jens Wirix wist binnen een mum van tijd drie maal op het scorebord te komen. De eerste keer kon hij na een voorzet van Ewanena en het doorspelen van Linkers met een boogbal scoren. De 0-2 was zowaar nog mooier toen hij met een mooie voetbeweging de verdediging van BSC het bos instuurde en raak schoot. Zijn derde goal lobte hij over de keeper heen. Tussendoor kreeg RBC nog goede mogelijkheden via Meirerdres (paal) en Sander Wirix (schot gekeerd in de korte hoek). 

Jens Wirix ziet zijn lob over de BSC-doelman in het doel verdwijnen en zet daarmee RBC op 0-2 (Foto: Arthur Verbraak).

Vlak voor rust mochten de aanwezige RBC-supporters nog eenmaal juichen. Mohammad trok naar binnen en schoot kiezelhard raak in de verre hoek. Daarvoor was Ewanena dichtbij, maar zijn schot werd goed gekeerd door de BSC-goalie. In de tweede helft werd er volop gewisseld door Klippel. Kansen kreeg RBC nog wel, maar het vizier stond niet op scherp of de keeper van BSC zat er met een hand aan. Linkers (lat), Tom de Bonte (paal) en Anwar Tarfit (paal) zagen hun inzetten stranden. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met trainer Mark Klippel klik je hier.

Door de overwinning bekert RBC uiteraard door. Medio december staat de derde ronde van de beker op het programma. Vorig jaar was dat het eindstation voor de Roosendaalse ploeg. Toen was Unitas'30 met 3-1 te sterk. 

BSC - RBC 0-4 (0-4)

Opstelling RBC: Roy de Weert; Assim Said, Glaucio Ventura Tiago (Perry Bierkens, Vincent van Hoof (Anass el Gamali), Jordi Ewanena; Marwin Reuvers (Rhomar Boudzra), Sander Wirix, Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres, Emile Linkers (Anwar Tarfit), Moustafa Mohammad (Tom de Bonte)

Scoreverloop: 8' Jens Wirix 0-1; 17' Jens Wirix 0-2; 22' Jens Wirix 0-3; 43' Moustafa Mohammad 0-4

Scheidsrechter: L. Schoenmakers