Lars de Voogd terug op oude nest

24-03-2014

 

Roosendaal, 24 maart 2014. Lars de Voogd, oud jeugdspeler van RBC, keert volgend seizoen terug op het oude nest. De 22-jarige middenvelder doorliep de RBC voetbalopleiding van D1 tot en met A1. De Voogd is een hardwerkende, creatieve middenvelder die tweebenig is. Hij is een echte teamspeler en heeft altijd de wil om te winnen.

Na het faillissement van RBC vond De Voogd onderdak bij zaterdag 1e klasser Zaamslag. Vorig seizoen speelde hij voor 1e klasser Vlissingen. Met die ploeg schakelde hij RBC nog uit in het bekertoernooi. "Dat was een lastige wedstrijd voor ons", vertelt De Voogd. "De meesten hadden zoiets van, ach een 5e klasser..... Ik was één van de weinigen die echt gemotiveerd was, weet ik nog wel. Gewoon omdat ik tegen mijn oude club RBC speelde." Vlissingen won die wedstrijd uiteindelijk met 3-2.

Dit seizoen keerde De Voogd terug naar Zeeuws Vlaanderen, naar 2e klasser Terneuzen. Maar omdat het daar totaal niet liep, verkaste De Voogd in de winterstop naar het Belgische Kemzeke, dat uitkomt in de 2e provinciale, vergelijkbaar met de 2e klasse in Nederland.

De Voogd is RBC na het faillissement altijd blijven volgen. "Ik kom nog regelmatig in Roosendaal en elke keer kriebelt het weer als ik in de stad kom. Ik heb er tenslotte zeven jaar gevoetbald." Hij kent inmiddels de doelstelling van de club en raakte enthousiast door de gesprekken met trainer-coach Erwin van der Woerdt. "Er komt volgend seizoen een goede groep. En zeg nou zelf, wie wil er nou niet in zo'n prachtig stadion spelen met zo'n perfect kunstgrasveld."

Lars de Voogd (rechts) in actie voor Vlissingen.