RBC verliest eerste punten in spannend duel met Almkerk

07-10-2023
RBC op zoek naar de tweede goal. Die zou er niet meer komen en Almkerk kwam zelfs nog op gelijke hoogte (Foto: Arthur Verbraak).

ROOSENDAAL - RBC heeft het eerste puntenverlies geleden in de Eerste Klasse E. In de wedstrijd van vanavond speelde de ploeg van hoofdtrainer Mark Klippel met 1-1 gelijk tegen Almkerk. Jens Wirix opende het bal in de eerste helft. In de tweede helft kwam de ploeg uit het gelijknamige dorp op gelijke hoogte na een rake kopbal uit een hoekschop. Daarvoor stopte doelman Matthias Deleij nog een strafschop, maar moest op de hoekschop vlak daarna toch de eerste tegentreffer van het competitieseizoen incasseren.

RBC opende met dezelfde elf spelers als vorige week. Toen werd Sparta'25 met 6-0 verslagen. Al snel werd duidelijk in het duel van vanavond dat de thuisploeg moeite had met de organisatie van Almkerk. Die was beduidend beter dan de tegenstander van vorige week. Ze voetbalden regelmatig gemakkelijk onder de druk uit, maar échte kansen wisten zij niet te ontplooien. RBC daarentegen ook niet. Tom de Bonte kon na een vrije trap van Assim Said uit een moeilijke hoek alleen over koppen. Een doelpunt aan de kant van de oranje-witten viel uiteindelijk door een fout van een centrumverdediger van de bezoekers. De druk zettende Jens Wirix ontfutselde de bal en wist de uit positie staande keeper makkelijk te verschalken. Voor de rust was Jens Wirix nogmaals dicht bij een treffer, maar na een ingooi van Said en het doorspelen van De Bonte zag hij zijn inzet over getikt worden.

Na deze schaarse kansen moest RBC een tegenvaller verwerken. Marwin Reuvers kon niet door en verliet geblesseerd het veld. Sander Wirix was zijn vervanger. Vlak voor rust schoot Said een vrije trap net voorlangs. Het duel werd vooral op het middenveld uitgevochten. Almkerk kwam niet door de RBC-defensie, RBC daarentegen had vooral moeite om de bal goed bij een medespeler te krijgen. Dat veranderde niet in het tweede bedrijf, het bleef vrij slordig. Wél kregen de oranjehemden dé kans op 2-0. Sander Wirix wist na een goede combinatie met Moustafa Mohammad Jens Wirix vrij voor de keeper te zetten, maar zijn inzet was recht op de doelman. Veel gevaarlijker werd RBC niet meer. Jay-Jay Meierdres schoot in kansrijke positie over en de ingevallen Vincent van Hoof zag zijn vrije trap uit het doel gebokst worden.

Almkerk - dat nog geen poging op doel had - kreeg halverwege de tweede helft een strafschop, nadat Said de bal probeerde te blokken. In plaats van de bal raakte hij echter het been. Deleij stopte de strafschop. De bezoekers kregen vlak achter elkaar meer kansen in plaats dat het RBC over een dood punt heen hielp. Een voorzet werd over gekopt. Even later moest Deleij opnieuw redding brengen toen hij de bal van dichtbij keerde. De bal leek niet over de achterlijn te zijn, maar de scheidsrechter floot toch voor een hoekschop. Het was juist die hoekschop die de gelijkmaker opleverde. Tussendoor werd Sander Wirix geraakt aan het gezicht rond de middencirkel. Hij werd flink ingetaped onder de kin en kon doorvoetballen. In de absolute slotfase was Emile Linkers nog dichtbij. Zijn schot in de korte hoek kon echter gekeerd worden. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd. Voor een nabeschouwing met hoofdtrainer Mark Klippel klik je hier.

Matthias Deleij stopte een strafschop en werd uitverkozen tot RBC-Voetbalshop Roosendaal Man of the Match.

Door het gelijke spel staat RBC nog wél bovenaan met zeven punten. Morgen komt onder andere TSC in actie. Mochten zij winnen dan pakken zij de koppositie van RBC over. Volgende week gaat RBC op bezoek bij Erp.

RBC - Almkerk 1-1 (1-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Glaucio Ventura Tiago (Vincent van Hoof), Jordi Ewanena; Marwin Reuvers (Sander Wirix), Rhomar Boudzra, Jens Wirix; Jay-Jay Meierdres (Zé Lucas), Tom de Bonte (Emile Linkers), Moustafa Mohammad (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 22' Jens Wirix 1-0; 81' Luuk van der Leun 1-1

Scheidsrechter: J.D. Masman