Selectie RBC ondergaat grote verandering

21-03-2014

 

Roosendaal, 21 maart 2014. De selectie van RBC zal er volgend seizoen heel anders uit gaan zien. Dat is afgelopen week duidelijk geworden, nu de laatste gesprekken met de spelersgroep zijn afgerond.

Nu het duidelijk is, dat RBC de gewenste doelstelling - promotie naar de 3e klasse - niet zal gaan realiseren, heeft het bestuur besloten om de selectie dusdanig te faciliteren dat volgend seizoen wel promotie naar de 3e klasse kan worden afgedwongen. Zo zal de selectie kwalitatief worden versterkt. Daarnaast zal bijvoorbeeld ook de trainingsintensiteit worden opgevoerd. Een aantal spelers hebben aangegeven niet meer de ambitie te hebben om mee te gaan in de ambitie van de club. Eric Lankers en Ivo Vergouwen denken dat het fysiek niet meer is op te brengen. David van Kiel kan het niet meer combineren met zijn werk. Dennis Voermans, Nicky Maas, Nicky Duyvelaar, Mike Magielse, Maarten Hack en Jesse Verbraak willen als groep minder prestatief gaan voetballen bij een andere club. Mogelijk sluiten Eric Lankers, Ivo Vergouwen en David van Kiel zich daarbij aan. Ook Ruben Busé, Nick Smit en Glenn van Meer hebben aangegeven RBC te willen verlaten. Mark van der Wegen en Wiebe de Kok stoppen vanwege hun opgelopen zware blessures.

Met het vertrek van bovengenoemde spelers gaan we afscheid nemen van een grote groep, die de doorstart van RBC na het faillissement mogelijk heeft gemaakt, en RBC het kampioenschap van de 5e klasse heeft bezorgd. RBC is daar deze spelers zeer erkentelijk voor en waardeert hun inzet voor de club. De spelers hebben aangegeven waardig afscheid te willen nemen en de laatste zes wedstrijden alles te willen geven.

De technische staf is inmiddels druk bezig om voor volgend seizoen een jong en gretig RBC te formeren, aangevuld met de nodige routine, wat er alles aan wil doen om hogerop te willen komen. Zoals bekend heben Mo El Moussaoui, Mo Boulahyan en Danny Mathijssen al toegezegd volgend seizoen bij RBC te komen spelen. Van de huidige spelersgroep blijven Arthur van den Broek, Zakaria Benslimane, Redouan el Allaoui, Mitch Klijn, Anouar El Khassim en Jaghja Memisi.