RBC opent competitie bij VOAB

22-09-2023

ROOSENDAAL - Zondag gaat eindelijk de competitie van start. RBC gaat dan op bezoek bij VOAB in Goirle.

Na het kampioenschap en de promotie komt RBC dit seizoen na 43 jaar weer eens uit in de Eerste Klasse. Het bal wordt geopend tegen VOAB, een ploeg waar RBC nog een appeltje mee te schillen heeft. Twee seizoenen geleden immers pakte VOAB ten koste van RBC de titel in de Tweede Klasse, mede door een cruciale 4-1 overwinning op de oranjehemden die daardoor tot de nacompetitie veroordeeld werden. RBC kreeg bij een 1-1 stand enkele grote kansen om op voorsprong te komen, maar kwam naarmate het doelpunt steeds meer in de lucht hing echter op een achterstand na een frommelgoal vanuit een vrije trap. Na de 3-1 knakte het bij de Roosendalers en in de slotfase werd het duel met een fantastisch schot in de verre kruising afgesloten.

VOAB wist zich voorafgaand aan deze competitiestart niet te plaatsen voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. De zondag tweedeklassers Geldrop en CHC waren met 5-0 en 2-0 te sterk voor de oranje-blauwen. RBC plaatste zich wel en won alle drie haar groepswedstrijden.

RBC reist zondag op volle sterkte af naar Goirle. Trainer Mark Klippel kon op de laatste training met genoegen vaststellen dat iedereen fit is om te starten.

De wedstrijd staat zondag onder arbitrale leiding van scheidsrechter Niels Felix uit Alblasserdam en de assistent scheidsrechters Jurriaan Haring uit Oirschot en Jan van Asseldonk uit Uden. De aftrap op Sportpark Van den Wildenberg is om 14:00 uur. 

Historie VOAB - RBC:
1977-1978  VOAB - RBC  1-0  1e klasse E
2021-2022  VOAB - RBC  4-1  Zondag 2e klasse A Zuid 1