RBC's Team van het Millennium betovert Atik Stadion

14-09-2023

ROOSENDAAL - Gisterenavond was het dan eindelijk zo ver. Het Team van het Millennium, een elftal met alle spelers uit het eerste promotiejaar in 2000, werd samen gebracht om tegen het huidige eerste elftal te voetballen. De uitslag werd uiteindelijk 9-8, en dat leidde de eerste nederlaag in voor het elftal van huidig hoofdtrainer Mark Klippel.

Om de uitslag ging het echter allerminst. Het was vooral een weerzien met oude bekenden. Sommige spelers hadden elkaar 23 jaar niet gezien. Maar het voelde weer als vanouds, zo lieten meerdere RBC'ers na afloop weten. Of het nu John van Loenhout, Rob Penders, Erwin van der Woerdt, Jeffrey Kooistra of Sieb Dijkstra was, allen genoten met volle teugen. Het massaal toegestroomde publiek (1786 toeschouwers) zagen het Team van Millenium snel op een 0-2 achterstand komen. Geert den Ouden, die als gelegenheidsspeler was toegevoegd aan het elftal, liet zijn klasse daarna zien. Met een prachtig afstandsschot wist hij de aansluiting voor het elftal van hoofdtrainer Robert Maaskant weer te pakken. 

De wedstrijd, die twee maal dertig minuten duurde, kreeg uiteindelijk een winnaar in het Team van het Millennium, dat door negen maal doel te treffen, net een doelpunt meer dan het huidige eerste elftal maakte.