RBC naar Sint Annaland

07-09-2023

ROOSENDAAL - Zaterdag reist RBC voor haar tweede poulewedstrijd in het districtsbekertoernooi af naar Sint Annaland. Tegenstander is dan zaterdag tweedeklasser WHS.

Ook vorig seizoen speelden RBC en WHS in het tweede groepsduel voor de beker tegen elkaar. RBC won toen in het Atik Stadion met 1-0, waarbij de oranjehemden vooral tegen het eind van de tweede helft met hangen en wurgen de voorsprong over de streep wisten te trekken. Doelman Matthias Deleij wist in de absolute slotfase nog een katachtige redding op een vrije trap te bewerkstelligen om erger leed te voorkomen. Aan de andere kant was Zé Lucas dichtbij de 2-0, maar zijn inzet ging voorlangs.

WHS verloor vorige week met 3-2 bij MOC'17 en zal dus tegen RBC een goed resultaat moeten neerzetten om nog kans te maken op de volgende ronde. Bij WHS zit sinds deze week oud RBC-trainer Koos Waslander op de bank. Hij is de opvolger van interim trainer Piet de Rijke, die de honneurs tijdelijk waarnam vanwege het om gezondheidsredenen noodgedwongen vertrek van John de Frel. Ook De Rijke en De Frel hebben overigens een verleden bij RBC.

RBC voert op doelsaldo groep 1-04 aan omdat het met een goal meer verschil wist te winnen dan MOC'17. Bij winst op WHS zou RBC zich al kunnen kwalificeren voor de volgende ronde. Maar daarvoor zijn de oranjehemden wel afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd tussen Beek Vooruit en MOC'17.

Trainer Mark Klippel heeft zaterdag Marwin Reuvers, Randy Elst en Vincent van Hoof niet ter beschikking. Zij zijn nog herstellende van blessures.

De aftrap op Sportpark De Waaje is om 17:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Michel van de Luitgaarden uit Helmond.