Derde nederlaag op rij

16-03-2014

Roosendaal, 16 maart 2014. RBC heeft vandaag zijn derde nederlaag op rij geleden. Na de nederlagen tegen ADVENDO en Viola, was vandaag Zundert met 1-3 te sterk in het Herstaco Stadion.

Zundert begon sterk aan de wedstrijd met een knal op de lat van aanvaller Wim Kas. Maar daarna werd ook Zundert gered door het houtwerk, nadat een vrije trap van Nicky Duyvelaar op de paal belandde. Hierna nam Zundert de leiding met een afstandsschot van Maikel Zagers. RBC kwam een minuut later al weer op gelijke hoogte. Mike Magielse scoorde vanuit een vrije trap van Nicky Duyvelaar. 1-1 was ook de ruststand.

Zundert kwam ook na rust het sterkst uit de kleedkamer en nam onmiddellijk de leiding na een fraai doelpunt van Olivier van Hassel: 1-2. In het restant van de tweede helft was RBC niet meer in staat de gelijkmaker te produceren. Vlak voor het eindsignaal bracht Wim Kas met zijn tweede treffer de 1-3 eindstand op het bord.

Door de nederlaag, en het gelijkspel van Wernhout en Barça, is RBC inmiddels afgezakt naar de achtste plaats. De achterstand op de nummer 4 bedraagt nu tien punten, de voorsprong op de nummer 13 echter nog maar vijf punten. Dat betekent dat op dit moment een nacompetitie tegen degradatie naar de 5e klasse dichter bij is dan een nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Reden genoeg dus om de komende wedstrijden alles uit de kast te halen.

Aanstaande zondag speelt RBC in en tegen Chaam. Zij staan op de vijfde plaats en speelden vandaag 3-3 gelijk bij Viola.