RBC verliest beroepszaak

06-03-2014

 

Breda, 6 maart 2014. De tuchtcommissie van de KNVB heeft uitgespraak gedaan in het beroep dat RBC had aangetekend tegen het schikkingsaanbod van vier wedstrijden schorsing voor Anouar el Khassim en Nick Smit naar aanleiding van hun rode kaarten in de wedstrijd tegen Wernhout op 16 februari.

Anouar el Khassim Nick Smit

 

Op basis van met name de ontvangen rapporten van scheidsrechter Baars en Wernhout, oordeelde de tuchtcommissie dat de rode kaarten terecht waren gegeven. In zo'n geval is het gebruikelijk dat de tuchtcommissie dan het aangeboden schikkingsaanbod verhoogt. Anouar el Khassim werd daarom veroordeeld tot 5 wedstrijden schorsing, waarvan 1 voorwaardelijk met een proeftijd van 6 maanden. Ook Nick Smit kreeg 5 wedstrijden, waarvan 2 voorwaardelijk met een proeftijd van 6 maanden. Omdat beide spelers tegen ADVENDO al een wedstrijd aan de kant hebben gezeten, moet trainer-coach Erwin van der Woerdt het daarom nog 3 wedstrijden zonder beide aanvallers doen. Nick Smit is weliswaar een wedstrijd minder geschorst dan Anouar el Khassim, hij kreeg in dezelfde wedstrijd ook zijn vierde gele kaart waarvoor hij ook nog eens automatisch 1 wedstrijd schorsing kreeg.

RBC is bijzonder teleurgesteld over de uitspraak van de tuchtcommissie. "Belachelijk!", was de eerste reactie van vicevoorzitter Jos Hack. "Ik laat me in principe nooit in het openbaar uit over de arbitrage, want we hebben deze mensen heel hard nodig om onze sport te kunnen blijven bedrijven. Maar die middag in Wernhout heb ik, nogmaals met alle respect voor de arbitrage, te veel foutieve waarnemingen gezien. Deze uitspraak doet geen recht aan de werkelijkheid", aldus Hack.