Uitbreiding RBC voetbalopleiding

05-03-2014

 

Roosendaal, 5 maart 2014. Volgend seizoen zal de RBC voetbalopleiding uitgebreid gaan worden met twee teams: een U17 (B1) en een U10 (E1).

Dat er een U17 aan zat te komen, is vrij logisch. Het gat tussen de huidige U15 en de seniorenteams moet zo snel mogelijk gedicht worden zodat er een natuurlijke doorstroming van jeugdspelers naar de senioren kan ontstaan. De technische staf van de voetbalopleiding heeft inmiddels diverse spelers getest en beoordeeld in twee selectietrainingen en een selectiewedstrijd. De spelers die positief werden beoordeeld zijn inmiddels, samen met hun ouders, uitgenodigd voor een info avond en hebben daar alles over het spelen bij RBC te horen gekregen. RBC verwacht volgend seizoen een zeer talentvolle spelersgroep voor RBC U17 te kunnen samenstellen.

Daarnaast heeft het bestuur ook besloten om volgend seizoen te starten met een U10. Voor de ontwikkeling van jonge talentvolle spelers is het namelijk van belang om zo vroeg mogelijk de kans te krijgen in de RBC voetbalopleiding geplaatst te kunnen worden. Hierdoor is RBC in staat haar jeugdspelers nog eerder een goede basisopleiding te geven.