RBC wint in Vlaardingen

22-04-2023
De spelers van RBC feliciteren Zé Lucas met zijn fantastische goal waarmee hij de oranjehemden op een 0-1 voorsprong schiet (Foto: Arthur Verbraak)>

VLAARDINGEN - RBC werd afgelopen zondag kampioen door met 6-1 te winnen van Virtus. Antibarbari verloor diezelfde middag bij JEKA, waardoor de oranjehemden sindsdien niet meer in te halen zijn. Ondanks dat de druk er af is, wist RBC zaterdagavond toch de volle buit te pakken op bezoek bij VFC door met 1-2 te winnen.

Hoofdtrainer Ruud Pennings had in de voorbeschouwing al aangegeven mogelijk andere spelers op te stellen dan voorheen. Karim Didi keerde na drie duels afwezigheid terug in de basiself. Anwar Tarfit kreeg een basisplek, vanwege de absentie van Imran Echambit.

Dat de druk er af was bij RBC was gedurende de eerste heflt goed zichtbaar. De passing was onnauwkeurig, terwijl er voldoende ruimte was achter de laatste lijn van de club uit Vlaardingen. Zij moesten namelijk, vanwege de derde periodetitel. RBC was vooral gevaarlijk via afstandsschoten, zo was het eerste wapenfeit van Marwin Reuvers (in handen van de keeper) en niet veel later schoot Didi een vrije trap op het dak van het doel. De thuisploeg drong wel aan, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Doelman Matthias Deleij moest eenmaal handelend optreden in de eerste helft toen hij een schot uit de tweede lijn onschadelijk maakte.

In de eerste helft moest Perry Bierkens nog wel gewisseld worden, vanwege een pijnlijke enkel. Anass el Gamali was zijn vervanger. Vlak voor rust waren zowel RBC als VFC nog dichtbij de openingsgoal. Jordi Ewanena zag een volley naast gaan na een goede voorzet van Assim Said. De thuisploeg kreeg een vrije schietkans, maar het schot uit de tweede lijn werd ruim voor de doellijn gered door Didi.

Vlak na rust brak de ingevallen Zé Lucas de ban. Vanuit de tweede lijn schoot hij kiezelhard raak. RBC leek de controle over de wedstrijd te hebben, totdat VFC een strafschop kreeg. Deleij werd geraakt aan het hoofd, maar de leidende arbiter liet doorspelen. Het leverde de thuisploeg een corner op. Uit die corner raakte de hand van Said de bal, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Deleij was dichtbij, maar kon de gelijkmaker niet voorkomen. Toch wist RBC de overwinning alsnog binnen te halen. Randy Elst wist met een fantastische steekpass Zé Lucas weg te sturen die op zijn beurt de geheel vrijstaande Emile Linkers kon bedienen die de bal in het lege doel schoot.

RBC kwam na de 1-2 niet meer in de problemen. "De druk is er wel af, maar supporters reizen toch af naar hier en daar wil je toch een goede wedstrijd voor spelen," zo lieten Said en El Gamali na afloop weten. Op 14 mei hervat RBC de competitie weer met een uitduel tegen Coal.

VFC - RBC 1-2 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens (Anass el Gamali), Karim Didi, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra (Flinn Assenberg), Randy Elst; Anwar Tarfit (Emile Linkers), Tom de Bonte (Zé Lucas), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 47' Zé Lucas 0-1; 66' Bryn Siegersma 1-1; 75' Emile Linkers 1-2

Scheidsrechter: R. Koster