RBC U12 zet goede reeks voort

23-02-2014

Kapelle, 23 februari 2014. Gisteren stond de wedstrijd Kapelle D1 - RBC U12 op het programma. De vorige twee keer werd deze wedstrijd afgelast, gelukkig kon de wedstrijd nu wel afgewerkt worden. Het weer was ten opzichte van de vorige weken ook prima, heerlijk zonnetje alleen stond er nog wel een koude straffe wind over het veld. De vorige ontmoeting werd destijds met 1-2 gewonnen door Kapelle, die intussen opgeklommen zijn naar de tweede plaats op de ranglijst. Kortom een flinke kluif en hadden na het verlies van vorige week tegen MOC'17 wat goed te maken.

Direct vanaf het fluitsignaal was RBC U12 heer en meester, Kapelle werd vroeg onder druk gezet waardoor ze niet aan opbouwen toe kwamen en dankzij het vroeg storen konden wij constant rap de bal herveroveren. We kwamen al binnen vijf minuten op voorsprong, kregen een vrije trap op de rand van de 16 meter toegewezen en deze werd prima over de muur in de verre hoek gekruld door onze aanvoerder Terence. Een mooie opsteker zo vroeg in de wedstrijd. Na deze treffer bleven we de bovenliggende partij, al bleven grote doelkansen uit. Vaak werden we gevaarlijk via corners, helaas wisten we de mogelijkheden niet te verzilveren. Kapelle kon, zoals gemeld, in de eerste helft niet gevaarlijk worden en sloten dus af met een ruststand van 0-1. Gezien het overwicht was een ruimere marge verdiend geweest.

RBC kwam slap uit de kleedkamer, dit keer was het Kapelle die ons vroeg onder druk zette en feller in de duels waren waardoor we positioneel even de kluts kwijt waren. Dit resulteerde al in de 33e minuut tot een kans voor Kapelle, gelukkig schoten ze recht op onze doelman af en kon Stijn redding brengen. Nadat de storm van Kapelle was gaan liggen kwamen we zelf ook weer wat beter aan voetballen toe. Kapelle werd enkele malen dreigend met een corner / counter, aan de andere zijde werd RBC gevaarlijk door een schot van Ihab en was het wederom Terence met een vrije trap dichtbij de verlossende treffer. Helaas verdween de bal dit keer net over de lat. Zoals eerder in het verslag gemeld hebben we verzuimd om in de eerste helft ons eigen veilig te spelen, daardoor bleef het tot het eind onnodig spannend. Uiteindelijk floot de prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal en konden de drie dik verdiende punten mee naar Roosendaal genomen worden in een leuke sportieve wedstrijd. Dit bevestigt wederom dat de U12 aan een prima reeks bezig is, eerst werd er van nummer 3, SJO Prinsenland, gewonnen en vandaag dus van de nummer 2, Kapelle. Volgende week is er geen speelronde i.v.m. carnaval. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat ingepland vooor 15 maart thuis tegen MZC '11 D1. Hopelijk kunnen we dan wederom de punten in Roosendaal houden!