Valse start RBC in 3e periode

23-02-2014

Roosendaal, 23 februari 2014. RBC is de derde periode slecht begonnen. Tegen ADVENDO leden de oranjewitten een zware 1-4 nederlaag.

Omdat Dennis Voermans, Nick Smit, Anouar el Khassim en Eric Lankers niet inzetbaar waren door schorsingen, begon trainer-coach Erwin van der Woerdt met de volgende basis: Arthur van den Broek in de goal, Nicky Maas, David van Kiel, Jesse Verbraak en Glenn van Meer in de verdediging, Ruben Busé, Mike Magielse en Nicky Duyvelaar op het middenveld, en Jaghja Memisi, Ivo Vergouwen en Redouan el Allaoui voorin.

RBC was niet in staat om het ADVENDO lastig te maken en keek na een half uur al tegen een kansloze 0-3 achterstand aan. Tien minuten na rust bracht ADVENDO de marge op vier en was de wedstrijd definitief gespeeld. In de blessuretijd redde invaller Zakaria Ben Slimane nog de spreekwoordelijke eer met een weliswaar hele mooie goal: 1-4.

Al met al, een valse start voor RBC in deze laatste en beslissende periode. Dubbel zuur was dat maar liefst vier clubs uit de top vijf puntverlies leden: Bavel en Zundert verloren en Viola en Chaam speelden gelijk.

In verband met carnaval is er komend weekend geen competitievoetbal. Aanstaande dinsdag speelt RBC in het Herstaco Stadion een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Tholense Boys, aanvang 20.00 uur.