RBC hervat tweede seizoenshelft met overwinning op Rood-Wit W

06-02-2023
Tom de Bonte juicht na zijn derde goal in de eerste helft tegen Rood-Wit W, een loepzuivere hattrick (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC is de tweede seizoenshelft goed begonnen. Thuis tegen nummer laatst Rood-Wit W werd het 4-0. Alle doelpunten vielen in de eerste helft, waar Tom de Bonte een hoofdrol opeiste. Hij scoorde drie doelpunten, de een nog mooier dan de ander.

Bij RBC waren weinig wijzigingen aangebracht in het elftal dan normaal gesproken. Matthias Deleij verdedigde het doel. Achterin bestond het kwartet uit Assim Said, Perry Bierkens, Karim Didi en Jordi Ewanena. Op het middenveld vielen de keuzes op Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra en Imran Echambit. Voorin begon Tom de Bonte en op de flank werd hij geassisteerd door Jay-Jay Meierdres en Randy Elst.

Al vroeg in het duel werd duidelijk dat de bezoekers niet waren gekomen om het achterin open te gooien. RBC werd opgevangen op de eigen zestien en dat hield Rood-Wit W zo'n twintig minuten vol. Na enkele kansen via De Bonte, Elst en Reuvers was het eerstgenoemde die de ban brak. Uit een voorzet van Didi kopte RBC's spits de 1-0 diagonaal binnen. Niet veel later schoot hij zichzelf opnieuw op het scorebord met een prachtige treffer. Met een hakje nam hij de bal mee en stuurde twee tegenstanders het bos in, waarna hij zijn tweede van de middag aantekende. Ook zijn derde was een beauty en volgde vlot op zijn tweede goal. Vlak voor rust schoot Echambit zichzelf ook nog op het scorebord. Uit een moeilijke hoek schoot hij droog in de verre hoek raak.

Tom de Bonte werd verkozen tot RBC - Voetbalshop Roosendaal Man of the Match. De cheque werd uitgereikt door Floyd Aanen, de maker van de documentaire De Luiten Voetbal en Volkswijk, die voorafgaand aan de wedstrijd in de bioscoop van het Atik Stadion in première ging.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet beter. Trainer-coach Ruud Pennings gaf veel wisselspelers de kans om zich te laten zien in het tweede bedrijf, daar was door de score ook alle ruimte voor. Rood-Wit W schoot na de rust elke veroverde bal rond de eigen zestienmeter weer naar voren. RBC's niveau ging zelf ook omlaag, al waren er nog wel kansen voor Elst (net over getikt), De Bonte (keeper redt) en Echambit (paal). Rood-Wit W moest op het eind van de tweede helft nog verder met tien man, toen een speler een tweede gele prent en dus rood kreeg na een charge op Elst. Gescoord werd er echter niet meer. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Door de overwinning blijft RBC koploper in de Zondag Tweede Klasse C. Vandaag kwamen ook Antibarbari en VFC tegen elkaar in actie. Het werd 5-1 voor de Rotterdamse club. Antibarbari volgt nu op zeven punten, VFC op tien. Zij zijn gezakt naar de vierde stek omdat Cluzona - ook tien punten achterstand - derde staat vanwege een beter doelsaldo. Klik hier voor een interview met trainer-coach Ruud Pennings.

RBC - Rood-Wit W 4-0 (4-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said (Flinn Assenberg), Perry Bierkens, Karim Didi, Jordi Ewanena; Marwin Reuvers (Lars Traets), Rhomar Boudzra (Anass el Gamali), Imran Echambit; Randy Elst (Anwar Tarfit), Tom de Bonte (Zé Lucas), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 27' Tom de Bonte 1-0; 33' Tom de Bonte 2-0; 39' Tom de Bonte 3-0; 42' Imran Echambit 4-0

Scheidsrechter: B.J.J. van Dongen