Blessuretijd doet negen RBC-ers de das om

16-02-2014

Wernhout, 16 februari 2014. Lang leek het er naar uit te zien dat RBC met drie punten uit Wernhout zou gaan terugkeren, maar in de blessuretijd kwam Wernhout toch nog langszij.

Trainer-coach Erwin van der Woerdt begon met Arthur van den Broek in de goal, Nicky Maas, Dennis Voermans, Jesse Verbraak en Glenn van Meer achterin, Mike Magielse, Redouan El Allaoui en Nicky Duyvelaar op het middenveld en Anouar El-Khassim, Ivo Vergouwen en Jajaj Memisi voorin.

Hoewel Wernhout nog in de race was voor de periodetitel en een grote overwinning nodig had, maakte de ploeg geen moment waar er nog in te geloven. RBC domineerde vanaf het begin en Wernhout mocht blij zijn dat het bij rust maar slechts 0-1 was. Ivo Vergouwen zette de Roosendalers op voorsprong.

RBC zette de goede lijn van de eerste helft ook na rust voort en verdubbelde vrij snel de voorsprong door Anouar El-Khassim. Nadat RBC's doelpuntenmaker een rode kaart ontving van scheidsrechter Baars, maakte Wernhout vrij snel daarna de aansluitingstreffer: 1-2. Hoewel Wernhout vanaf dat moment wel iets meer druk naar voren ging zetten, bleef RBC gevaarlijk met de counter. RBC leek met de overwinning aan de haal te gaan, totdat de blessuretijd aanbrak. De ingevallen Nick Smit kreeg eerst nog een rode kaart van scheidsrechter Baars, waarna Wernhout diep in blessuretijd uit een corner toch nog op gelijke hoogte mocht komen: 2-2.

Door het gelijkspel blijft RBC op de zesde plaats van de ranglijst staan. De oranjewitten hadden vandaag goede zaken kunnen doen in de jacht op de top vijf door de onverwachte nederlagen van Bavel en ADVENDO en het gelijkspel van Viola. Aanstaande zondag begint de derde periode. RBC begint dan met een thuiswedstrijd tegen de nummer 3 ADVENDO.