Voorbeschouwing Wernhout - RBC

13-02-2014

 

Roosendaal, 13 februari 2014. Aanstaande zondag is de laatste speelronde in de tweede periode en valt de beslissing welke ploeg zich aan het eind van de competitie mag melden voor de nacompetitie.

Grootste kanshebber daarvoor is Zundert. De roodzwarten hebben drie punten voorsprong op de overgebleven concurrenten ADVENDO en Wernhout en hebben aan een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Schijf voldoende om de periodetitel te grijpen. Bij een nederlaag van Zundert en overwinningen van de twee achtervolgers kan de periodetitel naar ADVENDO of Wernhout gaan. Gezien het doelsaldo van Zundert (+ 16) en ADVENDO (+ 13) heeft Wernhout met een doelsaldo van + 9 daarvoor een grote overwinning nodig. Vanzelfsprekend zal RBC daar niet aan mee willen werken. RBC gaat naar Wernhout om de goede reeks van na de winterstop voort te zetten, zodat de oranjewitten klaar zijn om de strijd om de derde periode vol vertrouwen aan te gaan.

In de algehele ranglijst staat Wernhout een plaats onder RBC met één punt minder. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een spannende pot voetbal. De thuiswedstrijd tegen Wernhout werd destijds door RBC met 2-0 gewonnen door goals van Wong-Lun-Hing en Vergouwen, een resultaat waar trainer-coach Erwin van der Woerdt aanstaande zondag uiteraard zo voor zou willen tekenen.