RBC draagt overwinning op aan Noud Bominaar

13-11-2022
Invaller Anass el Gamali schiet de bal onder de keeper van SC Gastel door en zet RBC op een 2-0 voorsprong (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC is er in de competitie in geslaagd om SC Gastel te verslaan. Net als in de beker werd er met 3-0 gewonnen in het Atik Stadion. De Roosendaalse club blijft zo in het spoor van koploper VFC, dat vandaag met 1-2 won bij Rood-Wit W. Voorafgaand aan het duel tussen RBC en SC Gastel werd een groot spandoek onthuld op vak OA voor erelid Noud Bominaar, vanwege zijn vele verdiensten voor de club. Klik hier voor een video van de onthulling. De overwinning werd aan hem opgedragen.

Trainer-coach Ruud Pennings moest wijzigingen doorvoeren in zijn opstelling, vanwege de absentie van Randy Elst. De nummer tien van RBC moest namelijk twee wedstrijden schorsing uitzitten, naar aanleiding van zijn opgelopen rode kaart in het duel met Antibarbari (3-2 verlies). Flinn Assenberg nam de vacant gekomen positie over. Hij begon als linksback. Daardoor schoof iedereen door. Jorda Ewanena stond op het middenveld, samen met Rhomar Boudzra en Marwin Reuvers. Die laatste was vooral aanvallend aanwezig. Voor de rest waren het dezelfde spelers die aan de aftrap verschenen.

SC Gastel - dat tot nu toe negen punten wist te vergaren - trok zich vanaf de eerste minuut terug op de eigen helft en probeerde met snelle tegenaanvallen RBC aan het wankelen te krijgen. Dat lukte niet echt, Matthias Deleij moest alleen handelend optreden bij een aantal corners en vrije trappen, maar wist telkens als winnaar uit de strijd te komen. RBC leek daarentegen al vroeg op voorsprong te komen, na een voorzet belandde de bal bij Perry Bierkens die Emile Linkers wist te bereiken en die punterde de bal binnen. De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was het voor de Roosendaalse ploeg vooral zoeken naar gaten in de defensie. Reuvers was dichtbij, na een goede aanval via Karim Didi en Linkers. RBC's nummer zes kwam vrij voor de keeper, maar punterde de bal net naast. Daarna waren er schoten van Reuvers (naast) en Zé Lucas (verwerkt tot corner). Een kopbal van Zé Lucas ging eveneens net naast.

RBC voerde de druk - die het vijf minuten voor de rust al had ingezet - nog verder op in de tweede helft. Diverse kansen werden echter niet verzilverd. Dat was wel het geval toen Reuvers op randje buitenspel Linkers een niet te missen kans gaf, 1-0. Tussendoor kreeg SC Gastel een kans op de openingstreffer, maar de inzet van de bezoekers ging over de kruising. Na de openingstreffer vielen kort achter elkaar Zé Lucas en Linkers uit. Eerstgenoemde ligt er waarschijnlijk een tijdje uit vanwege een hamstringblessure. De verwachting is dat Linkers komende week weer kan aansluiten, net als de vandaag geblesseerde Tom de Bonte. De vervanger van Linkers - Anass el Gamali - wist binnen een mum van tijd de 2-0 te maken. Zijn eerste poging werd nog gekeerd, maar even later wist hij door de benen van de keeper de score te verdubbelen. "Het was fijn om weer op mijn favoriete positie te spelen. Ik ben weer fit, en had deze twintig minuten even nodig om weer wedstrijdritme op te doen," zo liet El Gamali na afloop weten. Jay-Jay Meierdres herhaalde na de 2-0 van El Gamali diens kunstje. Zijn eerste kans was een prooi voor de doelman, maar niet veel later wist hij wel te scoren. Na een goede onderschepping van Assaim Said werd Meierdres weggestuurd die met een prachtig wippertje de 3-0 op het scorebord bracht. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Door de overwinning blijft RBC op de tweede plek staan. VFC leidt nog steeds met één punt voorsprong. Antibarbari en Cluzona kwamen niet tot scoren in hun onderlinge duel (0-0). Daarmee is het gat van RBC ten opzichte van beide clubs weer opgelopen van drie naar vijf punten. Volgende week komt RBC in actie tegen Virtus, dat onder leiding staat van ex-hoofdtrainer én speler Henk Vos. Virtus kwam nog niet tot een overwinning, en wist slechts een punt te behalen tot nu toe.

RBC - SC Gastel 3-0 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said, Perry Bierkens, Karim Didi, Flinn Assenberg (Mitchell Schilperoord); Rhomar Boudzra, Jorda Ewanena, Marwin Reuvers; Jay-Jay Meierdres, Emile Linkers (Anass el Gamali), Zé Lucas (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 61' Emile Linkers 1-0; 83' Anass el Gamali 2-0; 87' Jay-Jay Meierdres 3-0

Scheidsrechter: R. Schopenhauer