Versterkingen voor volgend seizoen

26-02-2014

 

Roosendaal, 24 februari 2014. Hoewel het seizoen 2013-2014 nog lang niet ten einde is, is RBC inmiddels al druk bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. In december gaf het bestuur groen licht aan de technische staf om uit te zien naar versterkingen, doelstelling van de club is immers promotie naar de 3e klasse. Vanaf dat moment is de technische staf gestart met het testen van diverse spelers tijdens trainingen en oefenwedstrijden. Inmiddels hebben drie spelers toegezegd volgend seizoen voor RBC te willen uitkomen. Het zijn Mo el Moussaoui en Mo Boulahyan, twee spelers van 4e klasser Voorwaarts uit Rotterdam, en Danny Mathijssen van 3e klasser Cluzona.

Mo El Moussaoui (27 jaar) is een echte Kalsdonker en begon op 8-jarige leeftijd bij RBC op De Luiten. Hij doorliep de RBC voetbalopleiding tot en met de C2, waarna hij naar stadgenoot Alliance vertrok. Na twee jaar stopte El Moussaoui met voetballen om zich volledig te kunnen storten op zijn tweede passie: thaiboksen. Op 21-jarige leeftijd besloot hij om toch weer zijn voetbalschoenen aan te trekken en meldde zich aan bij BSC. Daar speelde hij vier seizoenen en promoveerde met die club naar de 2e klasse. Vervolgens vertrok hij naar Rotterdam om bij Voorwaarts te gaan spelen. Daar speelt hij momenteel als rechtsbuiten.

El Moussaoui, die nog steeds in Kalsdonk woont, praat enthousiast over zijn terugkeer naar RBC: "Mijn neefjes voetballen in de jeugd van RBC en zo ben ik in contact gekomen met Erwin van der Woerdt. Ik heb een keer meegetraind en dat beviel goed. RBC heeft altijd mijn interesse gehad, ik ben er vroeger begonnen en ik ben ook altijd supporter geweest. Vandaar dat ik er graag wil voetballen." El Moussaoui wil graag zijn bijdrage leveren aan de opmars van RBC: "Mijn doelstelling met RBC is om volgend jaar zeker kampioen te worden. Maar natuurlijk hoop ik dat ze dit jaar nog nacompetitie halen en promoveren. Ik kijk er in ieder geval naar uit om bij RBC te komen voetballen!"

Mo Boulahyan (26 jaar), roepnaam Bakkie, komt uit Rotterdam en zette als 8-jarige zijn eerste stappen op het voetbalveld bij Leonidas. Daar voetbalde hij tot en met de B1, waarna hij twee jaar niet speelde. Hij vervolgde zijn loopbaan bij de Rotterdamse clubs HOV (4e klasse), Swift Boys (2e klasse), terug naar Leonidas (1e klasse) en speelt inmiddels al drie seizoenen in de spits bij Voorwaarts.

Boulahyan over zijn komst naar RBC: "Mo el Moussaoui vertelde mij dat hij een keer mee zou trainen met RBC. We voetballen nu samen bij Voorwaarts. Hij vroeg of ik ook mee wilde trainen en ik ben meegegaan. Deze training beviel mij wel. Ik heb ook meerdere malen een oefenwedstrijd meegespeeld en ik heb het positief ervaren bij RBC." Over zijn doelstelling met RBC is Boulahyan heel duidelijk: "Mijn doelstelling is om volgend jaar zoveel mogelijk doelpunten te maken in de spits en natuurlijk ook kampioen te worden met RBC." Boulahyan heeft er veel zin in om in het Herstaco Stadion te komen spelen en hoopt op een leuke tijd bij de club.

Danny Mathijssen (30 jaar), bijgenaamd Pitbull, begon bij VIVOO in Huijbergen, maar vertrok al snel naar de jeugdopleiding van Willem II. Op 18-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Eredivisie voor de tricolores. Na vier seizoenen werd hij in 2005 overgenomen door AZ. Halverwege het eerste seizoen werd hij door de Alkmaarders verhuurd aan RKC Waalwijk, het seizoen daarop aan NAC Breda. In 2007 keerde hij terug op het oude nest in Tilburg en speelde er wederom twee seizoenen. Vanwege een zware heupblessure moest Mathijssen stoppen met betaald voetbal. Na zijn herstel zette Mathijssen zijn carrière voort in het amateurvoetbal bij METO en leidde de ploeg uit Hoogerheide in 2012 naar de 3e klasse. Dit seizoen komt Mathijssen uit voor de Wouwse 3e klasser Cluzona en speelt centraal achterin of op het middenveld.

Mathijssen is inmiddels ook al een aantal jaren actief in het trainersvak. Sinds dit seizoen is hij aan de RBC voetbalopleiding verbonden als trainer-coach van RBC U15. Ook volgend seizoen zal hij een jeugdteam van RBC onder zijn hoede nemen.

De technische staf gaat de komende periode gebruiken om nog meer spelers te testen en te beoordelen. De zoektocht naar versterkingen voor RBC is nog niet ten einde.