RBC pakt JEKA in tweede helft

30-10-2022
Emile Linkers legt aan voor de aan hem toegekende strafschop. Hij zal de 5-0 aantekenen (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC heeft de thuiswedstrijd tegen JEKA na de verrassende overwinning op Halsteren in de beker (0-1 winst) een goed vervolg gegeven. Het wist in de eerste helft nog niet het net te vinden (paal, lat en buitenspelgoal), maar maakte dat in de tweede helft goed door vijf maal tot scoren te komen. Het was eveneens de vierde wedstrijd op rij dat doelman Matthias Deleij een 'clean sheet' had. Daarnaast konden de aanwezigen ook de nieuwe video-scoreborden aan het werk zien.

De Roosendalers begonnen het duel in vrijwel dezelfde formatie als afgelopen week. Alleen Anwar Tarfit werd vanmiddag vervangen door Zé Lucas. Tarfit viel afgelopen weekend geblesseerd uit, terwijl Zé Lucas de afgelopen twee weken juist weer wedstrijdritme opdeed. Dat betaalde de Braziliaanse aanvaller meteen terug met twee treffers, beide verdeeld over de wedstrijden tegen Cluzona en Halsteren.

RBC begon furieus aan het duel met JEKA. Binnen twee minuten konden er twee grote kansen genoteerd worden. Een geblokt schot van Randy Elst en een kopbal van Emile Linkers. Een kleine acht minuten later leek Jay-Jay Meierdres RBC op voorsprong te kunnen schieten, nadat hij alleen voor de keeper werd gezet door Linkers, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Daarna reeg de thuisploeg de kansen aaneen. Linkers raakt de paal en de lat, tussendoor zag Meierdres zijn inzet door de keeper gepakt worden.

De Roosendalers bleven aandringen, maar de doelman van JEKA hield inzetten van Elst, Meierdres en Linkers tegen. Vlak voor rust scoorde Elst wel, maar ditmaal ging de vlag omhoog. Net na rust was het echter wel raak. uit een voorzet van Karim Didi werkte een speler van JEKA de bal in eigen doel. Daarna ging het hard. Meierdres bracht zich na een solo op het scorebord, en daarna was het de beurt aan Zé Lucas. Elst wist twee maal de Braziliaan te bereiken, die bij de eerste voorzet binnen kopte en de tweede voorzet snoeihard via de onderkant van de lat tot doelpunt promoveerde, 4-0. Uiteindelijk werd het 5-0 door een benutte strafschop van Linkers. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Door de overwinning blijft RBC alleen aan kop in de Zondag Tweede Klasse C. De Roosendalers hebben met VFC uit Vlaardingen nog één achtervolger die hen bij kan houden. Zij volgen op twee punten. Nummer drie Antibarbari en nummer vier Cluzona volgen op zes punten achterstand.

RBC - JEKA 5-0 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Assim Said (Flinn Assenberg), Perry Bierkens, Karim Didi, Jorda Ewanena (Mitchell Schilperoord); Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra, Randy Elst (Imran Echambit); Zé Lucas (Anwar Tarfit), Emile Linkers (Tom de Bonte), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 48' e.d. Tim Pennock 1-0; 52' Jay-Jay Meierdres 2-0; 64' Zé Lucas 3-0; 67' Zé Lucas 4-0; 76' Emile Linkers 5-0

Scheidsrechter: A. Dorsman