RBC wint in Baarle-Nassau

26-01-2014

Baarle-Nassau, 26 januari 2014. RBC heeft drie punten gepakt in Baarle-Nassau. Op Sportpark Boschoven werd Gloria UC met 0-2 verslagen.

Trainer-coach Erwin van der Woerdt begon met de volgende basiself: Arthur van den Broek in de goal, Zakaria Benslimane, Dennis Voermans, Jesse Verbraak en David van Kiel achterin, Nicky Duyvelaar, Mike Machielse en Ivo Vergouwen op het middenveld en Redouan El Allaoui, Anouar El-Khassim en Jajaj Memisi voorin.

RBC speelde wat mat in de eerste helft en Gloria UC had een licht overwicht, maar Arthur van den Broek en zijn verdedigers hielden echter het doel schoon. Een kwartier na rust kwam RBC op een 0-1 voorsprong. Jajaj Memisi schoot vanuit een corner de Roosendalers op voorsprong. Daarna kregen beide ploegen nog kansen om te scoren, maar goed keeperswerk van beide doelmannen zorgde er voor dat het lang 0-1 bleef. Vlak voor tijd maakte de teruggekeerde Anouar El-Khassim aan alle onzekerheid een einde en gooide met zijn 0-2 de wedstrijd in het slot (zie foto).

Door deze overwinning passeert RBC Gloria UC op de ranglijst en staat nu op de zesde plaats. Ook door het puntverlies van de ploegen op plaats 2 t/m 5 doet RBC goede zaken. Volgende week komt VVR op bezoek in het Herstaco Stadion. Zij speelden vandaag 2-2 gelijk bij Schijf en hebben vier punten minder dan RBC.