RBC tegen Schijf niet verder dan 1-1

19-01-2014

De eerste wedstrijd na de wintersop is voor RBC enigszins teleurstellend verlopen. RBC creëerde vele kansen, maar verzuimde te scoren. Een euvel dat eigenlijk al het hele seizoen parten speelt.

In de beginfase was Schijf al dichtbij een voorsprong, maar de spitsen van de bezoekers faalden. Daarna was het RBC dat vele kansen creëerde maar Dennis Voermans, Jajaj Memisi en Ivo Vergouwen konden de score niet openen. Uiteraard was het ook de verdienste van de doelman van Schijf, die verschillende malen op schitterende wijze redde. En zoals zo vaak in het voetbal gebeurt, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Zo ook in deze wedstrijd, waarbij Schijf een mooie combinatie veldspel afrondde met een doelpunt van Rob Adriaensen: 0-1. Voor rust deed RBC nog verwoede pogingen om de gelijkmaker binnen te schieten, maar dat lukte niet.

Na de rust nam RBC weer het initiatief in handen, wat resulteerde in een voorzet van Redouan El Allaoui, welke door Jajaj Memisi doeltreffend werd afgerond: 1-1. RBC probeerde door te drukken, maar door enkele onzorgvuldigheden kwam de ploeg van Erwin van der Woerdt soms onnodig in de problemen door de snelle counters van de bezoekers. In de slotfase kreeg Eric Lankers nog een dot van een kans, maar hij krulde de bal net voorlangs. Daarna was het Mike Magielse die zijn schot vanaf de zestien net voorlangs zag gaan. De stand was en bleef 1-1. RBC bleef in mineur achter en Schijf was uiterst content met het verdiende punt.

Door dit gelijkspel werd RBC gepasseerd door Gloria UC dat met 1-3 bij SAB wist te winnen, waardoor RBC nu zevende staat. Volgende week kan RBC dit weer ongedaan maken, want dan ontmoeten beide ploegen elkaar in Baarle-Nassau.