Opnieuw derby in Atik Stadion

25-10-2021

ROOSENDAAL - Opnieuw staat er zondag een derby op het programma in het Atik Stadion. Na de openingswedstrijd tegen Roosendaal komt nu Cluzona op bezoek bij RBC.

Sinds de doorstart van RBC speelden beide clubs al regelmatig tegen elkaar, maar dat waren slechts oefen- en toernooiwedstrijden. De laatste officiële wedstrijd die RBC in Roosendaal tegen Cluzona speelde, was op nieuwjaarsdag 1959. Op die koude middag kwam Cuzona, destijds als vierdeklasser, in de eerste ronde van de KNVB-beker naar De Luiten. RBC, dat toen in de Eerste Divisie uitkwam, was met 8-1 te sterk. Voor 2000 toeschouwers scoorden Piet Bruijninckx (4x), Piet Vergouwen (2x), Kees Vermunt en Adrie Roks. De Wouwse tegentreffer was een eigen doelpunt van Kees Cools, die keihard terugspeelde op zijn doelman Adrie Mertens. Bij rust stonden de oranjehemden al met 5-0 voor.

Van zo veel klasseverschil is tegenwoordig geen sprake meer. Waar RBC zich sinds 2012 noodgedwongen vanuit de Vijfde Klasse inmiddels terugvocht naar de Tweede Klasse, vertoeft Cluzona al voor het vierde achtereenvolgende seizoenen op dit niveau. De Wouwse ploeg staat momenteel op de vijfde plaats met 7 punten. Afgelopen zondag verloor de ploeg van oud RBC-speler Marcel van der Sloot in eigen huis met 0-2 van VOAB. Ondanks het goede veldspel in de tweede helft kon Cluzona de 0-1 achterstand van voor rust niet meer corrigeren en zag het de ploeg uit Goirle zelfs de score nog verdubbelen.

RBC draait tot nu toe uitstekend. Alle wedstrijden werden gewonnen, waardoor RBC koploper is met 12 punten uit vier wedstrijden. SC Kruisland, TSC en VOAB hebben evenveel punten, maar speelden allemaal een wedstrijd meer. VOAB en SC Kruisland spelen tegen elkaar, TSC gaat op bezoek bij Roosendaal.

Bij de selectie van trainer-coach Robert Braber is het nog even afwachten wie er allemaal hersteld zijn en beschikbaar voor zondag. Deze week zal worden bezien of Mitchell Schilperoord, Imran Echambit, Randy Elst, Anwar Tarfit en Gerson Pisas kunnen aansluiten.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Luuk Hendrix uit Hooge Mierde. Wedstrijdsponsor is de Grolsche Bierbrouwerij. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 5. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Het parkeren is voor iedereen gratis.