RBC D1 leidt MOC '17 naar de slachtbank in Bergen op Zoom

06-04-2013

Van te voren zou het een spannende wedstrijd beloven. De nummer 2(RBC) tegen nummer 3(MOC). Allebei 38 punten en 3 minder als Kloetinge D1. Vorige ontmoeting tussen de 2 was in een 1-3 overwinning voor MOC 17 geeindigd. Onze D1 had de paar wedstrijden hiervoor wel gewonnen elke keer maar niet met veel overtuiging. Hoe kon de ploeg van trainer/coach Ruben Busé zich houden in een topper in de Hoofdklasse?

RBC presenteerde zich uitstekend. We gaan niet elk doelpunt beschrijven maar uiteindelijk werd het 1-7 in het voordeel van RBC. MOC 17 werd vooral in de 2de helft helemaal weggespeeld en had niks in te brengen. De pupillen toonde aan MOC wat voor ontwikkeling zij hadden doorgemaakt sinds de vorige ontmoeting.

Daan Claassens was de grote man met 5 goals aan RBC kant. De andere 2 goals kwamen van aanvoerder Rick Santbergen en Rida El Jadouni. Ondanks dat wij hier de doelpuntenmakers vermelden was dit een teamprestatie. RBC D1 legde een uitstekende wedstrijd op de mat. De score had nog hoger kunnen uitvallen.

We beschrijven toch maar even 1 goal. De 1-6 van Rick Santbergen. Het begon bij keeper Barry Knook en via de verdedigers(Yussef Ziani, Bram Kerstens, Yorben Bus), middenvelders Assim Said en Rick Santbergen en aanvallers (Darif Chikou en Daan Claassens) werd met 1x/2x raken heel het elftal van MOC 17 weggetikt. Rick Santbergen zei ook terecht direct na de wedstrijd: 'Het maakte niet uit wie hem erin schoot. Zo'n aanval verdient gewoon een doelpunt.'

Zelfs de trainer van MOC 17 begon te applaudisseren omdat toch wel heel mooi gedaan was door de RBC pupillen. Barcelona zou er jaloers op zijn geweest!

Kloetinge D1 heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen Madese Boys D1 dus daardoor komt RBC D1 naast Kloetinge te staan. Allebei 41 punten, alleen heeft Kloetinge een iets beter doelsaldo(+3). Met nog 3 wedstrijden te gaan is dat nog zeker overbrugbaar!

Trainer/coach Ruben Busé:'De laatste weken was het niet hoogstaand. We wonnen elke keer wel onze wedstrijdjes maar allemaal minimaal. Ik vind de ontwikkeling van de jongens nog belangrijker als die punten en het leek erop of onze ontwikkeling een beetje stokte. Op trainingen en positiespellen lieten de jongens het wel zien maar vervolgens in de wedstrijden niet. Vandaag hebben we dat wel gedaan en dan zie je dat we een hoog niveau kunnen halen. Dit is echt geen incident. Dit laten de jongens om de zoveel tijd zien maar het moet consequenter. Vandaag heb ik genoten, maar dat wil ik volgende wedstrijd weer doen.'