RBC winnend de winterstop in

15-12-2013

RBC heeft de eerste seizoenshelft winnend afgesloten. In het Herstaco Stadion werd hekkensluiter SAB met 4-0 verslagen.

De mannen van Erwin van der Woerdt hadden de wedstrijd vanaf het begin onder controle. Na een kwartier kwam RBC op een 1-0 voorsprong. Een goal van Ruben Busé werd afgekeurd omdat de scheidsrechter had afgefloten vanwege een handsbal door een verdediger van SAB. Ondanks het niet toepassen van de voordeelregel, schoot Mike Magielse de gegeven penalty binnen en bracht RBC alsnog aan de leiding. In het vervolg van de eerste helft kwam RBC niet meer tot scoren. Dankzij een geweldige redding van Arthur van de Broek ging RBC met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

Reeds na een paar minuten in de tweede helft gooide RBC de wedstrijd in het slot. Na goed voorbereidend werk van de weer herstelde Ivo Vergouwen bracht Jajaj Memisi de stand op 2-0. RBC liet SAB niet meer terugkomen in de wedstrijd en ging op jacht naar meer. Een prachtige omhaal van Redouan El Allaoui ging er niet in en Ruben Busé zag wederom een doelpunt worden afgekeurd, nu wegens buitenspel. De 3-0 kwam uiteindelijk op naam van trainer-coach Erwin van der Woerdt, die zichzelf liet invallen. Hij scoorde bij zijn eerste balcontact. Uit een voorzet van Dennis Voermans kopte hij de bal in de touwen. De ingevallen Zakaria Ben Slimane bracht de 4-0 eindstand op het scorebord. Met een schitterende vrije trap verschalkte hij de keeper van SAB.

RBC blijft door deze overwinning op de zesde plaats en voert een grote groep clubs aan die vrij dicht bij elkaar staan. De achterstand op Chaam, de nummer vijf, bedraagt zes punten. De selectie van RBC gaat nu de komende 2½ week haar rust pakken en zo veel mogelijk herstellen van blessures. RBC start in het nieuwe jaar met een oefenwedstrijd tegen FC Bergen, de koploper in de 4e klasse B.