RBC D1 wint met 4-1 van Internos D1 en klimt naar tweede plaats

03-04-2013

Vanavond speelde de D1 de inhaalwedstrijd tegen Internos D1. In de uitwedstrijd werd met 2-1 gewonnen en RBC kon op de tweede plek komen als het zou winnen.

Darif Chikou en Yussef Ziani waren op schoolkamp. Daarvoor kwamen Arthur Barskaja en Wesley van Nijnatten van de D2 voor in de plaats. De D1 begon furieus en kwam na een minuut al met 1-0 voor. Emiel Denissen maakte een mooie rush aan de rechterkant en gaf de bal voor. Arthur Barskaja die in de spits begon i.p.v. Darif Chikou tikte de bal knap binnen. Na vijf a tien minuten begon RBC grip te verliezen. De bal werd snel verloren op met middenveld en daardoor kwam Internos steeds dichter bij de goal van RBC. Tot echte grote kansen leidde dat niet. Toen kwam RBC op 2-0. Rick Santbergen schoot knap binnen, laag in de hoek van 20 meter. RBC kreeg steeds meer moeite om het spel te maken. Dat was mede het resultaat van het snelle uitvallen van Bram Kerstens. Toen even later Luan Raesfeld von Meyer ook uitviel werd het nog lastiger. Emiel Denissen kreeg inmiddels ook last van zijn lies. Internos D1 maakte 2-1 maar een aantal minuten later maakte RBC 3-1 na een prachtige goal van Rida El Jadouni. Een goede dieptepass van Rick Santbergen werd goed verlengd door Rida langs de uitkomende keeper. Vervolgens schoot hij vanaf een onmogelijke hoek (bijna op de achterlijn!) van de zijkant binnen. Marouan Rais had de bal nog in kunnen tikken als de bal voorlangs was gegaan maar er volgde een luid applaus voor Rida El Jadouni.

3-1 bij rust. Internos had op het eind nog een paar kansen, maar Jordi Brühns stond goed te keepen. Emiel Denissen ging er in de rust uit waardoor er nu drie geblesseerden waren en de twee die op schoolkamp waren. Wat vervolgens gebeurde in de tweede helft was mooi om te zien. De overige spelers werden niet onzeker en namen het heft terug in handen. Er werd hard geknokt voor elke meter en uiteindelijk was de zege dan ook verdiend. Arthur Barskaja maakte de 4-1 door de bal prachtig in de lange hoek, kruising, binnenkant paal te krullen. Vervolgens waren er aan beide kanten nog kansen maar het bleef bij 4-1. Ondertussen kreeg Rida El Jadouni ook een aanslag waardoor hij ook lichte pijntjes heeft.

Trainer/coach Ruben Busé: 'Over de eerste helft ben ik niet tevreden. We maakten de doelpunten wel, maar we waren heel slordig in balbezit. Veel spelers hadden/hebben lichte pijntjes en dat we dan in de tweede helft zo gefocust kunnen spelen en in balbezit wel de goede keuzes maken, in tegenstelling tot de eerste helft, is een groot compliment waard. Allemaal goed rusten en op naar de topper zaterdag tegen MOC '17 D1!