RBC wint stadsderby van Roosendaal

11-10-2020

(Foto: Pix4Profs/Tonny Presser)

ROOSENDAAL - RBC heeft de stadsderby tegen Roosendaal weten te winnen. De oranje-witten waren met 2-5 te sterk voor de gastheren. Goudhaantje was Anass el Gamali, die in de spits opgesteld stond samen met Assad el Harti. Hij scoorde drie maal.

Bij RBC begon andermaal Matthias Deleij in de goal. Carlos Ramos was na enkele duels afwezigheid (rode kaart en blessure) weer inzetbaar. Ook Gino Pieter keerde terug in de basiself na zijn afwezigheid vorige week. Pieter vormden een centrum met Issam Dahmani. Ramos startte als verdedigende middenvelder. Anass el Gamali werd naast Assad el Harti geposteerd in de punt. Er werd gekozen voor een 4-4-2 formatie. Naast de terugkomst van Pieter en Ramos waren ook weer een aantal afwezigen te betreuren. Burhan Akbas en Imran Echambit zitten nog wel even in de lappenmand, maar ook Lars de Voogd (geblesseerd), Jaimy de Visser (geblesseerd) en Soufian Charraoui (mee met Nederlands zaalvoetbalteam) waren niet inzetbaar.

Binnen vijf minuten was het raak voor RBC. Tarfit brak door op rechts en bediende El Gamali op maat die raak schoot, 0-1. Daarna kreeg Roosendaal enkele kansen. Pieter wist ternauwernood een kopgoal van Wesley van Zundert te voorkomen en doelman Deleij tikte een schot van Van der Vloet uit het doel. Na een kleine twintig minuten verdubbelde RBC de score. Een hoekschop van Randy Elst werd tegen de touwen gekopt door El Harti, 0-2. Een kleine tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Kevin Jurgens wist Thijs de Wit te bereiken die de aansluitingstreffer noteerde, 1-2. Vlak voor het rustsignaal kreeg El Harti nog een enorme kans om de marge weer naar twee te tillen, maar voor open doel schoot hij na een goede lage voorzet van El Gamali naast.

Tien minuten na de rust werd de marge alsnog naar twee getild. El Gamali wist andermaal een voorzet van Tarfit achter Roosendaalse goalie te krijgen, 1-3. Daarvoor had Deleij een fantastische redding op een kopbal van Koen Plank. Ricardo Mannie werkte uiteindelijk de bal van de doellijn. Ruim twintig minuten voor tijd wist Arif Akbas een kopbal van Van Zundert van de doellijn te redden, maar een minuut later verlengde hij zelf een voorzet achter doelman Deleij, 2-3.

Gelijk na de aftrap werd de marge opnieuw naar twee getild. Opnieuw was het een samenspel tussen Tarfit en El Gamali. Tarfit wist uit de rug van zijn directe tegenstander weg te te lopen (zie foto) en wist opnieuw El Gamali te bereiken die zijn derde van de middag liet noteren, 2-4. In de blessuretijd kreeg Jaimy Bakkenes nog een rode kaart, omdat hij een bal van de doellijn haalde met zijn hand. De toegekende strafschop was een prooi voor Tarfit, 2-5.

Roosendaal - RBC 2-5 (1-2)

Opstelling RBC: Matthias Deleij, Ricardo Mannie (Abdelmojib Yachou), Gino Pieter, Issam Dahmani, Arif Akbas; Carlos Ramos, Anwar Tarfit, Randy Elst (Riyad Khidar), Tayeb Lakbir; Assad el Harti, Anass el Gamali

Scoreverloop: 4' Anass el Gamali 0-1; 19' Assad el Harti 0-2; 38' Thijs de Wit 1-2; 55' Anass el Gamali 1-3; 71' Arif Akbas (eigen doel) 2-3; 73' Anass el Gamali 2-4; 92' Anwar Tarfit 2-5

Scheidsrechter: Rene de Loos