RBC verliest openingsduel

20-09-2020

(Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC is er niet in geslaagd om haar openingsduel in de Tweede Klasse E te winnen. In eigen huis werd een kwartier voor tijd een zeker lijkende overwinning in vijf minuten weggegeven. Het werd uiteindelijk 2-3.

Bij RBC kon Anwar Tarfit niet starten vanwege een schorsing van vorig seizoen. Ook tegen Rijen mag hij nog niet in actie komen. Daarentegen kon Issam Dahmani wel weer opgesteld worden. Hij startte op het middenveld samen met Lars de Voogd en Randy Elst. Achterin begon Riyad Khidar. Hij verdedigde het centrum samen met Gino Pieter. Carlos Ramos kan door een blessure twee weken niet in actie komen en moest vandaag dus verstek laten gaan. Op de bank begon Soufian Charraoui, omdat hij maar een keer had getraind. Anass el Gamali begon ook vanaf de bank. Burhan Akbas en Imran Echambit konden evenals Ramos niet ingezet worden.

Het begin was voor RBC dat via Dahmani een grote mogelijkheid kreeg, maar zijn volley werd over getikt. Na een kleine tien minuten kwam de Roosendaalse ploeg plots op achterstand. Doelman Robbert van Oorschot kwam uit, maar had de bal niet. Niek Akkermans van Bavel kon de bal zo simpel binnen tikken. Na een half uur werd Elst gewisseld. Zijn plek werd ingenomen door Charraoui. Niet lang na de wissel kreeg Tayeb Lakbir een grote kans, maar zijn inzet na een voorzet van Charraoui ging over. Vlak voor de rust kreeg zowel RBC als Bavel nog een grote kans. Ricardo Mannie vond de vuisten van de keeper na een hard schot en aan de andere kant behoedde het been van Van Oorschot RBC voor een grotere achterstand.

In de rust bleef Mannie vanwege een opgelopen gele kaart achter in de kleedkamer. Zijn plek werd overgenomen door El Gamali die in het centrum plaats nam. Pieter schoof naar de rechtsbackpositie. RBC dwong Bavel steeds verder naar achteren. Onder leiding van Charraoui en Dahmani liep de thuisploeg er elke keer moeiteloos doorheen. Het leverde dan ook snel een doelpunt op toen Dahmani zijn voorzet bekroond zag worden met een goal via het hoofd van Charraoui, 1-1. Vlak daarna werd een inzet van Charraoui gekraakt, maar acht minuten later was het Dahmani die wel raak schoot. Na een prachtige aanval op links en een solo van Dahmani (zie foto) schoot RBC's nummer drie de bal in het dak van het doel, 2-1.

RBC bleef daarna de veel betere van de twee, maar de thuisploeg vergat afstand te nemen. Onder andere Jaimy De Visser, Pieter en El Harti zagen hun pogingen stranden. Na een kleine zeventig minuten werd De Visser gewisseld en werd er ook tactisch gesleuteld. Dahmani kwam rechtsbuiten te staan, Lakbir op tien. Dahmani kwam meerdere malen op rechts door, die geen kind had aan zijn directe tegenstander, maar even zo vaak werden de voorzetten onschadelijk gemaakt. Het middenveld werd ondertussen echter steeds meer overlopen door de omzetting. Twee maal kwam Bavel voor het doel van RBC en twee maal was het ook raak. Binnen vijf minuten werd de voorprong weggegeven. Ondanks pogingen om de stand nog gelijk te trekken, kwam er geen doelpunt meer van de Roosendaalse club.

Door de nederlaag vind RBC zich aan de onderkant van de ranglijst. Volgende week gaan de oranje-witten op bezoek bij Rijen. Zij speelden vandaag met 0-0 gelijk tegen TSC.

RBC - Bavel 2-3 (0-1)

Opstelling RBC: Robbert van Oorschot; Ricardo Mannie (Anass el Gamali), Gino Pieter, Riyad Khidar, Arif Akbas; Lars de Voogd, Issam Dahmani, Randy Elst (Soufian Charraoui); Jaimy de Visser (Imad Bouda el Koubai), Assad el Harti, Tayeb Lakbir

Scoreverloop: 8' Niek Akkermans 0-1; 49' Soufian Charraoui 1-1; 60' Issam Dahmani 2-1; 74' Niek Akkermans 2-2; 79' Niek Akkermans 2-3

Scheidsrechter: Arno Mathon