Voorbeschouwing Bavel - RBC

06-12-2013

 

Aanstaande zondag speelt RBC uit tegen Bavel. Trainer-coach Erwin van der Woerdt kijkt terug op de wedstrijd tegen Sprundel en blikt vooruit naar aanstaande zondag:

"In de huidige situatie waarin we verkeren, moeten we misschien wel blij zijn dat we uiteindelijk nog een punt hebben overgehouden aan ons treffen met Sprundel. Alleen leeft dat gevoel bij niemand binnen de selectie. En terecht, wij mogen niet blij zijn met een punt.  Als je namelijk weer terugkomt na een 1-0 achterstand en dit ombuigt en met een 1-2 voorsprong de rust ingaat, dan moeten we het de tweede helft slimmer spelen. Nu hielden we het veld veel te groot, mede doordat er voor de 4e klasse een onwijs hoog tempo werd gespeeld, waarbij we voorin de bal niet vast konden houden, en achterin niet doorstapten. En dan speel je Sprundel in de kaart. Het laatste kwartier kregen we nog drie grote kansen tegen en worden we gered door de paal.

Op de training hebben we de wedstrijd nabesproken. En als we terugkijken, dan hebben we onze beste wedstrijden gespeeld door het veld juist klein te houden, en puntverlies geleden in wedstrijden waarin het veld te groot was.

Aanstaande zondag staat Bavel op het programma, de koploper. Een heerlijke uitdaging om met de ingekrompen selectie de punten daar mee te nemen naar Roosendaal. Van alle geblesseerden is er nog geen één terug, is er zelfs weer één bijgekomen. Maar we moeten het wederom zien te doen met de wel fitte spelers. Het is nog twee wedstrijden tot de winterstop, die winterstop moeten we gaan gebruiken om de spelers die een achterstand hebben opgelopen door de blessures, weer fit te krijgen (Ivo Vergouwen, Mitch Klijn, Zakaria Ben Slimane en Wiebe de Kok). Maar eerst zondag met frisse moed Bavel gaan bestrijden."