Opnieuw nipte overwinning voor RBC

01-04-2013

(Bron: RBCfans.nl)

Twee dagen na de 1-2 zege bij DIOZ heeft RBC wederom met het kleinst mogelijke verschil weten te winnen. De oranje-witten bezorgden SC Welberg de zesde nederlaag op rij: 1-0. Wiebe de Kok was in de tweede helft verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

Bij RBC verscheen Mark van der Wegen (zaterdag nog afwezig in verband met ziekte) weer aan de aftrap. Ook voor Anouar el Khassim was een basisplaats ingeruimd. Als gevolg hiervan begonnen Zakaria ben Slimane en Edgar Wong op de bank.

Het begin van de wedstrijd was voor RBC, dat al snel gevaarlijk werd via een goedgenomen vrije trap van Arman Grigorian. Redouane el Allaoui viel op met enkele acties vanaf de rechterflank, maar hij wist met zijn schoten de doelman van Welberg niet echt op de proef te stellen. Even werden de bezoekers wat sterker en leken zij te kunnen profiteren van matig verdedigen aan RBC-zijde. Keeper Arthur van den Broek was echter attent en hield zijn ploeg met goede ingrepen op de been.

RBC herpakte zich en was met kopballen van Van der Wegen en De Kok net over en naast dicht bij een doelpunt. De grootste kans was voor El Allaoui, die de bal per toeval in zijn voeten kreeg en met een slimme actie vrij voor de doelman kwam te staan. Zijn schot ging echter langs de verkeerde kant van de paal.

Nog voor de rust moest El Khassim, die niet vol de duels in leek te kunnen gaan, vervangen worden door Nick Smit. Na de pauze keerde ook Ivo Vergouwen niet meer terug binnen de lijnen. De aanvoerder had in het eerste bedrijf weer wat schoppen te verwerken gekregen en werd afgelost door Wong, die tegen DIOZ na één helft uitviel, maar nu weer fit genoeg bleek om in actie te komen.

In de tweede helft had RBC het geluk aan haar zijde, toen David van Kiel de bal verkeerd raakte en de lat een eigen doelpunt voorkwam. Daarna werd aan de overkant van het veld de score wel geopend. Een vrije trap van El Allaoui werd door De Kok met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd.

Het restant van de wedstrijd was RBC de betere partij, maar veel uitgespeelde kansen vielen niet meer te noteren. Verdediger Dennis Voermans, tegen DIOZ tweemaal trefzeker, was met een afstandsschot nog wel gevaarlijk. Aangezien Welberg uitsluitend de lange bal hanteerde en de bal regelmatig vreemd opstuitte op het hobbelige veld ontstond er een rommelig duel. De overwinning van RBC kwam echter niet in gevaar.

Overigens was een speciale rol weggelegd voor de scheidsrechter van dienst. De arbiter schatte veel situaties goed in, maar viel vooral op door zijn strikte toepassing van de regels. Liefst drie spelers, onder wie de RBC’ers Van Kiel en Grigorian, werden op de bon geslingerd wegens (beschaafd) commentaar op de leiding. Daarnaast werd RBC een vrije trap in het zestienmetergebied toegekend, toen de keeper van Welberg zich niet hield aan de zes seconden-regel, en ging veelvuldig een inworp naar de andere partij wegens verkeerd ingooien. In de slotfase werd zelfs op last van de leidsman de grensrechter van Welberg vervangen. De vlagger had commentaar geleverd toen zijn signaal niet werd overgenomen.

RBC-SC Welberg 1-0 (0-0)
1-0 Wiebe de Kok