RBC wint laatste oefenduel in voorbereiding

23-08-2020

ROOSENDAAL- RBC heeft haar laatste oefenwedstrijd, alvorens het bekertoernooi van start gaat, gewonnen. In het eigen Herstaco Stadion won het met 2-1 van derdeklasser Trinitas Oisterwijk. Beide doelpunten kwamen op naam van Anwar Tarfit.

Na ruim een kwartier spelen kwam de Roosendaalse ploeg op voorsprong. Soufian Charraoui denderde de zestien binnen en wist de geheel vrijstaande Tarfit te bereiken die raak schoot. Daarvoor had Assad el Harti RBC al op voorsprong kunnen schieten, maar in kansrijke positie tikte hij de bal voorlangs. De thuisploeg kon niet heel lang genieten van de voorsprong, want bij een corner was het raak voor de ploeg uit Oisterwijk, 1-1.

Na de gelijkmaker waren er maar sporadisch kansen. Trinitas Oisterwijk trok zich steeds meer terug op de eigen helft en bij RBC lag het tempo erg laag. Een snelle aanval op rechts leek succes te hebben, maar het lobje van Randy Elst ging voorlangs. Vijf minuten voor de rust werd er gefloten voor de rust, omdat de doelman van Trinitas Oisterwijk een blessure aan de knie opliep. De ploeg uit Oisterwijk had echter geen reserve-doelman meegenomen, waardoor RBC's derde doelman Thierry Aarts de tweede helft het doel verdedigde van de bezoekers (zie foto).

Vlak na rust pakte RBC haar hernieuwde voorsprong. El Harti kapte zijn tegenstander uit en gaf de kans aan Tarfit die de bal via de binnenkant van de paal binnen wist te schieten. Daarna kreeg RBC een aantal kansen. Zo schoot de ingevallen Arif Akbas een vrije trap op de lat, vond Imran Echambit na een goede actie de vuisten van Aarts en in de slotfase schoot El Harti vanuit de zestien op de paal. Tussendoor schoot Issam Dahmani nog voorlangs na een goede een-twee met Charraoui. De spaarzame uitvallen van Trinitas Oisterwijk zorgde voor enig gevaar, maar doelman Matthias Deleij hoefde nooit in te grijpen en zag de inzetten naast zijn doel belanden.

RBC speelt aankomende zaterdag haar eerste officiële wedstrijd. De ploeg van trainer-coach Koos Waslander gaat dan op bezoek bij zaterdag tweedeklasser Wilhelmina'26 uit Wijk en Aalburg. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Trinitas Oisterwijk 2-1 (1-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Gino Pieter, Anass el Gamali, Carlos Ramos (Arif Akbas), Mo Mekkaoui (Ricardo Mannie); Lars de Voogd, Issam Dahmani, Randy Elst (Imran Echambit); Anwar Tarfit (Tayeb Lakbir), Assad el Harti, Soufian Charraoui

Scoreverloop: 17' Anwar Tarfit 1-0; 21' Philip Overeem 1-1; 45' Anwar Tarfit 2-1

Scheidsrechter: J. Brummer